Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
30. júla 2022, 10:10
Čas čítania 0:34

Rusko má v úmysle vymazať Ukrajinu z mapy sveta, vyhlásila americká veľvyslankyňa pri OSN

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
Rusko má v úmysle vymazať Ukrajinu z mapy sveta, vyhlásila americká veľvyslankyňa pri OSN
Zdroj: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Minister zahraničných vecí Sergej Lavrov však hovorí o „oslobodzovaní“.

Veľvyslankyňa USA pri OSN Linda Thomasová Greenfieldová upozorňuje na údajné plány Ruska. Podľa jej tvrdenia má režim Vladimira Putina v úmysle vymazať Ukrajinu z mapy sveta, o čom vraj nemôžu byť v súčasnosti už žiadne pochybnosti.

Z pozorovania USA vychádza, že Rusko sa snaží anektovať nielen Doneckú a Luhanskú oblasť, ale aj južnú Chersonskú a Záporožskú. V daných oblastiach podľa Greenfieldovej dosadzujú „nezákonných predstaviteľov s cieľom usporiadať tam falošné referendá alebo nariadiť dekrétmi pripojenie k Rusku“

Veľvyslankyňa zároveň uviedla, že minister zahraničných vecí Ruska Sergej Lavrov „dokonca vyhlásil, že toto je vojnový cieľ Ruska“. Šéf ruského rezortu zahraničia nedávno povedal, že celkovým cieľom Moskvy je oslobodiť ukrajinský ľud od „neprijateľného kyjevského režimu“.

Vyjadril sa tak v nedeľu na summite Ligy arabských štátov v egyptskej Káhire. Ukrajinci však podľa nedávneho prieskumu nemajú o pripojenie k Rusku záujem. Proti územným ústupkom sa vyjadrilo až 84 percent respondentov.

Anketa:
Koho slovám dôveruješ?
Veľvyslankyne USA.
Ministra zahraničia Ruska.
Veľvyslankyne USA.
81 %
Ministra zahraničia Ruska.
19 %
Domov
Zdieľať
Diskusia