Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
27. júla 2022, 21:34
Čas čítania 0:35

Pre 84 % Ukrajincov sú územné ústupky Rusku neprijateľné, vyplýva z prieskumu

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Odpor je u väčšiny obyvateľov zjavný.

Väčšina obyvateľov Ukrajiny si stojí za tým, že Rusko nemá dostať ani kúsok ich územia. Podľa prieskumu Kyjevského medzinárodného sociologického inštitútu považuje 84 percent respondentov územné ústupky Rusku za neprijateľné.

Iba 10 percent Ukrajincov si naopak myslí, že pre vyrokovanie mieru by mali Rusku odovzdať časť územia, píše ukrajinská Pravda. Zvyšné 4 percentá sa nevedeli k otázke vyjadriť. Medzi Ukrajincov odmietajúcich územné ústupky patria dokonca aj ľudia z východných častí, kde sa aktuálne najviac bojuje.

Až 77 percent z nich si neželá, aby Rusko dostalo akúkoľvek časť ich územia. S ústupkami by súhlasilo len 16 percent ľudí obývajúcich východné oblasti. V máji bolo pritom proti odovzdaniu územia 68 percent respondentov.

Odpor voči ústupkom tak zjavne o niečo vzrástol. V rámci južných častí je proti odovzdaniu územia 82 percent respondentov a za hlasovalo 10 percent Ukrajincov. Prieskum medzi 2 000 obyvateľmi prebiehal od 6. až do 20 júla 2022.

Anketa:
Mali by sa podľa teba Ukrajinci vzdať časti územia v prospech Ruska?
Áno
Nie
Áno
30 %
Nie
70 %
Domov
Zdieľať
Diskusia