Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Čoje
31. júla 2022, 11:30
Čas čítania 2:28

Čojeho stĺpček: O tom, ako som opravil Facebook

Kategória:
Komentáre
Uložiť Uložené
Čojeho stĺpček: O tom, ako som opravil Facebook
Zdroj: Jana Gombošová

Ľudia sa sťažujú, že sa najväčšia sociálna sieť na svete zmenila na žumpu a podsúva im príšerné veci, aby na nej trávili čas hádkami. Zistil som, ako to opraviť.

Na úvod sa musím priznať, že som býval – a občas ešte stále som – príšerný používateľ Facebooku. Keď na ňom vidím prejavy primitívnosti a nenávisti, občas sa neviem zdržať a snažím sa autora týchto prejavov čo najkreatívnejšie uraziť.


Ešte horšie to začalo byť po invázii Rusov na Ukrajinu. Po pár dňoch zaskočeného mlčania spustili kremeľské hovnomety propagandu ospravedlňujúcu zabíjanie detí a masa Slovákov tieto ich nezmysly potom opakovala v komentároch pod príspevkami médií a politikov. Vtedy som nedokázal nerobiť nič a to, čo som s tým robil, mi od Facebooku vyslúžilo dvakrát ban.


A potom sa to stalo

Po niekoľkých dňoch pasívneho sledovania obsahu ma hrozne naštvalo, že síce nemôžem komentovať a lajkovať ani príspevky svojich kamarátov, no Facebook mi nerušene ďalej zobrazuje reklamu a zarába na mne.


Okrem toho mi sociálna sieť naďalej podsúvala príspevky stránok a komentáre pod nimi s cieľom vyvolať vo mne túžbu zapojiť sa do debaty a vytvárať engagement. Robila to tak, že mi zobrazila komentár nejakého môjho známeho, s ktorým som súhlasil, z nejakej diskusie, kde bol daný komentár v oslabení voči komentárom idiotov.

Domov
Zdieľať
Diskusia