Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
27. júla 2022 o 14:16
Čas čítania 1:07

Bratislavu dnes čaká exponovaný zápas Slovanu s Ferencvárosom. Minister vnútra prosí návštevníkov, aby sa správali civilizovane

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Bratislavčanov čakajú dopravné obmedzenia. Dotknú sa aj liniek MHD.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) odporúča návštevníkom vypredaného zápasu 2. predkola Ligy majstrov medzi ŠK Slovan Bratislava a Ferencvárosom Budapešť správať sa zodpovedne a civilizovane. Vo futbale ide podľa neho, tak ako v iných športoch, predovšetkým o fair play.

„Chcel by som vás poprosiť, aby ste sa na štadióne, ale aj mimo neho, počas zápasu, ale aj pred ním a po ňom, správali zodpovedne a ľudsky. Chcem vám popriať, aby ste mali radosť zo zápasu, v civilizovanej forme, z futbalu 21. storočia, v krajine 21. storočia.“

Anketa:
Pozrieš si zápas ŠK Slovan Bratislava – Ferencváros Budapešť?
Áno, som ozaj zvedavý.
Nie, toto ide mimo mňa.
Ešte uvidím.
Áno, som ozaj zvedavý.
44 %
Nie, toto ide mimo mňa.
41 %
Ešte uvidím.
15 %


Do duše domácich fanúšikov prehovoril na Facebooku aj klub ŠK Slovan Bratislava, ktorý varuje, že nevhodné správanie sa na tribúnach môže viesť k zákazu divákov na štadióne v ďalších európskych pohárových zápasoch. Pre návštevníkov klub uverejnil podrobné pokyny.

V rovnakom duchu sa nesie aj posolstvo fanklubu Ultras Slovan, ktoré pripravilo pred zápasom veľkú fanúšikovskú choreografiu. „Chceme byť na tribúne aj na ďalších európskych zápasoch. Mysli na to skôr, ako ‚vyhecuješ‘ a rozkričíš niečo, za čo nám štadión zavrú.“

Dôsledný monitoring pred i po zápase, zvýšený počet policajtov v uliciach a nekompromisný zásah v prípade násilností dnes avizovala polícia, ktorá upozorňuje aj na dopravné obmedzenia a uzávierky, ktoré sa dotknú najmä Bajkalskej, Príkopovej, Kalinčiakovej a ulice Viktora Tegelhoffa.


„V súvislosti s príchodom fanúšikov Ferencvárosu Budapešť je potrebné rátať aj s úplným uzatvorením Tomášikovej ulice od 16.30 h, a to v úseku od Vajnorskej ulice po Trnavskú cestu.“ Vodičov takisto žiada, aby neparkovali motorové vozidlá v oblasti železničnej stanice Nové Mesto, predstaničného námestia a Tomášikovej ulice.

Dopravné obmedzenia v okolí štadióna na Tehelnom poli sa dotknú aj niektorých liniek mestskej hromadnej dopravy. Linky 53, 75 a 98 budú pre uzatvorenie ulíc v okolí štadióna jazdiť obchádzkovými trasami.

Domov
Zdieľať
Diskusia