Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Eduard Starkbauer
27. júla 2022, 11:32
Čas čítania 1:09

Vogue vzdáva hold Olene Zelenskej. Na umeleckých fotografiách Annie Leibovitz pózuje aj po boku svojho manžela Volodymyra

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Dlhý profilový článok sa volá Portrét odvahy.

Prvá dáma Ukrajiny Olena Zelenská pózuje na titulke aktuálneho čísla Vogue. Na umeleckých fotografiách Annie Leibovitz ju vidíme pred troskami zničeného najväčšieho lietadla sveta Antonov An-225 Mriya v Hostomeli, aj sediacu v útrobách prezidentského paláca, obklopenú vrecami piesku.

Autorka profilového článku Rachel Donadiová sa so ženou ukrajinského prezidenta stretla v areáli prezidentskej kancelárie. Tvrdí, že z Oleny Zelenskej počas ich stretnutia, prerušovaného húkaním sirén, sršala celá škála emócií, „hlboký smútok, záblesky čierneho humoru, spomienky na bezpečnú a šťastnú minulosť aj nezlomná národná hrdosť“.

Zelenská
Zdroj: Twitter/Vogue Magazine

Mesiace vojny považuje Zelenská za najstrašnejšie obdobie života každého Ukrajinca, no nepochybuje o konečnom víťazstve. „To je to, čo nás drží pri živote.“ V dlhom profilovom článku hovorí aj o genéze svojho vzťahu s Volodymyrom.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue (@voguemagazine)

Olena Zelenská sa v prebiehajúcom konflikte na Ukrajine čoraz viac venuje diplomacii. Nedávno sa vo Washingtone stretla aj s prezidentom Joeom Bidenom a ministrom zahraničných vecí Antonym Blinkenom. 

Prehovorila aj v Kongrese, kde ukázala fotografie ukrajinských detí, vrátane štvorročného dievčatka s Downovým syndrómom, ktoré zabili ruské rakety. „Žiadam o niečo, o čo by som nikdy neverila, že budem žiadať. Žiadam o zbrane – zbrane, ktoré by neboli použité na vedenie vojny na cudzej pôde, ale na ochranu vlastného domova a práva prebudiť sa v ňom živý.“

Na všetkých fotografiách legendárnej fotografky celebrít má prvá dáma na sebe oblečenie od ukrajinských značiek Bettter, Six, Hvoya, The Coat, Kachorovska a Poustovit. Podľa The Vogue predstavuje prezidentova žena presný obraz dnešnej Ukrajiny.

Anketa:
Páčia sa ti fotografie vo Vogue?
Áno.
Nie.
Áno.
72 %
257 Hlasov
Nie.
28 %
102 Hlasov

Z Oleny Zelenskej vraj napriek pôvabu vyžarovala počas stretnutia úzkosť a nervozita. „Oči sa jej plnili smútkom, najmä keď hovorila o deťoch, občas sa dívala z okna a skrížila ruky, čo bolo gesto sebaobrany. Niet divu, keď Rusko napadlo Ukrajinu, prezident se stal cieľom číslo jeden a ona a ich deti cieľom číslo dva.

Domov
Zdieľať
Diskusia