Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Adam Novosad
16. júla 2022, 12:42
Čas čítania 1:16

Z Ukrajiny hlásia nové ruské raketové útoky na civilné budovy v mestách. Za posledné tri dni si vyžiadali už viac ako 40 obetí

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Z Ukrajiny hlásia nové ruské raketové útoky na civilné budovy v mestách. Za posledné tri dni si vyžiadali už viac ako 40 obetí
Zdroj: TASR/AP

Ruská armáda po pauze pokračuje v ofenzíve v Donbase.

Ruské ozbrojené sily opätovne zintenzívnili útoky na východe Ukrajiny po preskupovaní z uplynulých dní. Ukrajinské jednotky za posledných 24 hodín odrazili okrem iného ich pokusy o postup v oblasti mesta Bachmut, uviedol v sobotu ukrajinský generálny štáb.

Ruská ofenzíva v Donbase po prestávke pokračuje„Po preskupení nepriateľ obnovil útok na tepelnú elektráreň Vuhlehirsk a boje pokračujú,“ píše sa tiež v situačnej správe. Tieto informácie nebolo možné nezávisle overiť.

15. júla 2022, 18:35 Čas čítania 2:08 Ukrajinské dievčatko s Downovým syndrómom zomrelo pri raketovom bombardovaní. Krátko predtým natočila s matkou video Ukrajinské dievčatko s Downovým syndrómom zomrelo pri raketovom bombardovaní. Krátko predtým natočila s matkou video

Experti z amerického Inštitútu pre štúdium vojny skonštatovali, že ruské jednotky zrejme ukončujú „operačnú prestávku“, ktorú mali po dobytí susediacich miest Severodoneck a Lysyčansk.


Aktuálne sú boje stále menšieho rozsahu. „Ak sa operačná prestávka skutočne skončila, Rusi budú v najbližších 72 hodinách pravdepodobne pokračovať v útokoch a rozšíria ich,“ uvádza sa v najnovšej analýze ISW.

rusko
Zdroj: TASR/AP

Rusi znovu raketami ostreľujú mestáRuská armáda medzitým opätovne pokračuje v raketových útokov na ukrajinské mestá. Dvaja ľudia zahynuli v sobotu pri ruskom ostreľovaní mesta Nikopol na juhu Ukrajiny, oznámila tamojšia záchranná služba. Podľa gubernátora Dnipropetrovskej oblasti Valentyna Rezničenka Rusko na mesto vystrelilo 53 rakiet Grad.


Ide o najnovší zo série raketových útokov ruských síl na mestské oblasti na Ukrajine, ktoré si za posledné tri dni vyžiadali takmer 40 obetí na životoch a ďalšie desiatky zranených. V sobotu ráno sa sirény leteckého poplachu ozvali aj v ukrajinskej metropole Kyjev.


V noci na sobotu ruská strela zasiahla mesto Čuhujiv v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny, kde zabila troch ľudí vrátane 70-ročnej ženy, oznámil v sobotu oblastný gubernátor Oleh Synjehubov.


Útok poškodil dvojposchodovú obytnú budovu, školu a obchod, trosky prehľadávali záchranári. Podľa polície ruské sily odpálili na Čuhujiv štyri rakety z neďalekého západoruského mesta Belgorod okolo 3.30 h ráno miestneho času.


V piatok večer ruské rakety dopadli aj na mesto Dnipro, kde zahynuli traja ľudia a 15 osôb utrpelo zranenia, uviedol gubernátor Rezničenko na sociálnej sieti. Strely podľa neho zasiahli priemyselný závod a vedľajšiu ulicu. Zábery na sociálnych médiách ukazovali hustý čierny dym stúpajúci z budov a horiace autá.

Anketa:
Mali si Rusko s Ukrajinou sadnúť za rokovací stôl a uzavrieť prímerie?
Áno, čo najskôr.
Nie, Ukrajina by mala bojovať ďalej.
Áno, čo najskôr.
65 %
Nie, Ukrajina by mala bojovať ďalej.
35 %
Domov
Zdieľať
Diskusia