Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
18. augusta 2021, 19:32
Čas čítania 0:48

Priprav sa na zdražovanie, ceny energií výrazne porastú. O koľko si priplatíme?

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví síce avizuje, že sa pokúsi s cenami niečo spraviť, vzhľadom na trendy cien energií na burzách sa však Slováci musia pripraviť na výrazné zdražovanie.

Ceny energií na Slovensku od 1. januára 2022 porastú. „Domácnosti s malou spotrebou tak zaplatia za rok o 20 až 50 eur viac. Tie s väčšou spotrebou si priplatia 50 až 160 eur za rok. Tam, kde majitelia domov používajú elektrinu aj na vykurovanie, si musia pripraviť aspoň 200 eur navyše,“ vypočítal portál Aktuality

Dôvodom prudkého zdražovania je vývoj cien elektriny a plynu na svetových trhoch. „Slovenskej verejnosti sme už vopred otvorene avizovali, že výrazné zdražovanie elektriny na svetových burzách bude mať vplyv na koncovú cenu elektriny na rok 2022, nárast pre domácnosti môže byť na úrovni až asi 15 percent,“ uviedol hovorca ÚRSO Radoslav Igaz.

Domov
Zdieľať
Diskusia