Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
20. apríla 2024, 10:44
Čas čítania 0:37

MAPA: Pozri si, kde všade tento rok na Slovensku spozorovali medveďa. Na viacerých miestach hlásili aj útoky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Body na mape sú zaznačené v dvoch farbách.

Portál Sprej na medveďa zverejnil aktualizovanú mapu výskytu medveďov v blízkosti obcí, miest a ľudí.

Interaktívna mapa má však iba informatívny charakter. Tvorcovia upozornili, že v nej nemusia byť zaznamenané všetky hlásenia výskytu medveďov na Slovensku. Portál zároveň verejnosť upozorňuje na to, aby v prípade stretu s medveďom postupovala podľa pokynov zásahového tímu ŠOP SR.

Anketa:
Je podľa teba situácia s medveďmi na Slovensku kritická?
Áno.
Nie.
Neviem.
Áno.
85 %
14075 Hlasov
Nie.
10 %
1662 Hlasov
Neviem.
5 %
880 Hlasov

„Na mape medveďov nájdete udalosti od roku 2023, keď vznikla táto stránka, nezobrazujeme na nej všetky historické udalosti a rovnako na nej nemusia byť zahrnuté všetky miesta, kde upozorňovali na pohyb medveďa,“ vysvetľuje portál. 

Zaznačené lokality sú orientačné a nezodpovedajú presnému miestu, kde sa medveď pohyboval. Body na mape sú zaznačené v dvoch farbách. Červená zobrazuje miesta, na ktorých došlo k priamemu stretu medzi človekom a medveďom. Čierne ikony zachytávajú hlásenia o výskyte či zahliadnutí šelmy. Po kliknutí na konkrétnu ikonu sa zobrazia dodatočné informácie.

21. apríla 2024, 1:10 Čas čítania 6:28 Najrýchlejšie ukončenie večera od Sulíka, potýčka v ringu aj Tlkanec, ktorý ukázal levie srdce v boji proti trom (Report FNC 6) Najrýchlejšie ukončenie večera od Sulíka, potýčka v ringu aj Tlkanec, ktorý ukázal levie srdce v boji proti trom (Report FNC 6)
20. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 7:07 Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor)
20. apríla 2024, 17:34 Čas čítania 0:44 OMV oznámila veľkú akvizíciu čerpacích staníc na Slovensku. Nové pobočky prejdú výraznými zmenami OMV oznámila veľkú akvizíciu čerpacích staníc na Slovensku. Nové pobočky prejdú výraznými zmenami

Interaktívna mapa hlásení výskytu medveďov v roku 2024:

Domov
Zdieľať
Diskusia