Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. marca 2023, 12:00
Čas čítania 0:30

Až 150-tisíc dôchodcov na Slovensku dostane peniaze navyše. Vieme, od ktorého mesiaca im začnú vyplácať zvýšenú sumu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O zvýšenie netreba osobitne požiadať, peniaze prídu ľuďom automaticky.

Pracujúcim seniorom zvyšuje Sociálna poisťovňa dôchodky za rok 2022. Dotkne sa to 156 782 ľudí. Zvýšené dôchodky dostanú v apríli spolu s doplatkom za obdobie od 1. januára. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr.

Poštou doručí Sociálna poisťovňa rozhodnutie o dôchodku a oznámenie o výplate tým, ktorí nemajú aktivovanú elektronickú schránku. Seniori s aktivovanou elektronickou schránkou dostanú rozhodnutie iba do nej. Dôchodky zvýši Sociálna poisťovňa automaticky, bez osobitnej žiadosti.

Prvýkrát bude zvýšená suma dôchodku vyplatená vo výplatnom termíne v apríli 2023 spolu s doplatkom za obdobie od 1. januára 2023. Na zvýšenie sa nevyžaduje zánik dôchodkového poistenia.

Dôchodok sa zvyšuje za získané obdobie dôchodkového poistenia počas poberania dôchodku za rok 2022. O zvýšení dôchodkov rozhodne v marci 2023 so spätnou platnosťou od 1. januára 2023.

senior, dôchodky
Zdroj: Unsplash/CDC
Domov
Zdieľať
Diskusia