Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič TASR
25. februára 2023 o 10:52
Čas čítania 0:34

V Sobranciach sú najmenšie platové rozdiely medzi mužmi a ženami. Muži majú vo všetkých krajoch lepšie kariérne možnosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
V Sobranciach sú najmenšie platové rozdiely medzi mužmi a ženami. Muži majú vo všetkých krajoch lepšie kariérne možnosti
Zdroj: Unsplash/Campaign Creators

Vysoká nerovnosť je v Šali, Žiline, Bytči, Námestove, Detve, Bánovciach nad Bebravou, Dolnom Kubíne a Piešťanoch.

Muži majú vo všetkých krajoch Slovenska lepšie kariérne možnosti ako ženy. Rovnako aj vo všetkých okresoch SR. Informovala hovorkyňa pre Sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2021 Jasmína Stauder na základe štúdie Vzdelanostný a kariérny diferenciál populácie SR.

Priblížila, že najlepšie pracovné príležitosti majú obidve skupiny pracujúcich v bratislavských a košických okresoch. „Napriek najlepším pracovným príležitostiam je v týchto okresoch najväčší rozdiel medzi hodnotami kariérneho potenciálu mužov a žien vo výške sedem a šesť percentuálnych bodov,“ doplnila.

Vysoká nerovnosť je takisto v Šali, Žiline, Bytči, Námestove, Detve, Bánovciach nad Bebravou, Dolnom Kubíne a Piešťanoch. „Najmä s prihliadnutím na skutočnosť, že ide o okresy s jednými z najnižších hodnôt okresného kariérneho potenciálu,“ povedala hovorkyňa. Najväčšia rovnosť pracovných príležitostí je zase v Sobranciach. Stauder podotkla, že ženy sú vo všetkých okresoch SR vzdelanejšie. „Aj napriek tomuto faktu vo všetkých krajoch SR majú muži lepšie kariérne možnosti ako ženy,“ dodala.

Domov
Zdieľať
Diskusia