Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. februára 2023, 19:06
Čas čítania 0:42

NATO je náš nepriateľ, ktorý sa jasne zapája do vojny na Ukrajine, tvrdí Rusko. Podľa Kremľa akurát predlžuje konflikt

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Dodávky munície pre ukrajinské sily zo strany NATO podľa Moskvy konflikt len predlžujú a zvyšujú pravdepodobnosť eskalácie vojenských aktivít.

Kremeľ v utorok vyhlásil, že Severoatlantická aliancia sa čoraz viac zapája do konfliktu na Ukrajine tým, že Kyjevu sľubuje ďalšie dodávky zbraní. 

„NATO je pre nás nepriateľskou organizáciou, ktorá svoj nepriateľský postoj dokazuje každý deň,“ tvrdil novinárom hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. „Aliancia sa snaží zo všetkých síl, aby bolo jej zapojenie do konfliktu čo najjasnejšie,“ uviedol.

Dodávky ďalšej munície pre ukrajinské sily zo strany členských štátov NATO podľa Moskvy konflikt len predlžujú a zvyšujú pravdepodobnosť eskalácie vojenských aktivít. Kyjev a Západ tvrdia, že moderné systémy zbraní sú kľúčové na to, aby sa Ukrajina dokázala brániť voči mohutnej ruskej vojenskej agresii, ktorá trvá už takmer rok.

Rýchla reakcia NATO

Generálny tajomník Aliancie vedenej Spojenými štátmi Jens Stoltenberg v pondelok povedal, že spojenci musia „Ukrajine naďalej poskytovať to, čo potrebuje, aby zvíťazila a dosiahla spravodlivý a udržateľný mier“.

NATO plánuje podľa Stoltenberga zvýšiť svoje zásoby munície, ktoré sa vyčerpávajú v súvislosti s podporou poskytovanou ukrajinským silám v boji proti ruskej agresii. O ďalšej vojenskej podpore Ukrajiny budú od utorka v Bruseli dva dni rokovať ministri obrany členských krajín NATO.

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a Vladimir Putin.
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a Vladimir Putin. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia