Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Florián Meričko
3. februára 2023, 13:22
Čas čítania 0:53

AKTUÁLNE: Na Slovensku vyhlasujú mimoriadnu situáciu pre kalamity. V týchto oblastiach si dávajte veľký pozor

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Samospráva informáciu zverejnila na svojej webovej stránke.

Mesto Trstená v piatok vyhlásilo mimoriadnu situáciu. Dôvodom je snehová kalamita na území mesta. Samospráva informáciu zverejnila na svojej webovej stránke.

Primátorka Magdaléna Zmarzláková na ohrozenom území ustanovila viacero režimových opatrení. 

„Obyvatelia mesta sa budú aktívne zapájať pri záchranných prácach, a to pri odstraňovaní snehu, hlavne z chodníkov pri vlastných nehnuteľnostiach a v rámci vlastných nehnuteľností. Obmedzia používanie vlastných motorových vozidiel a ich výjazd do času sprejazdnenia miestnych komunikácií,“ vyplýva zo zverejneného oznamu o vyhlásení mimoriadnej situácie. Okrem toho sa obyvatelia majú riadiť pokynmi mesta napríklad aj pri využívaní školských a predškolských zariadení v súvislosti s ich stanovenou prevádzkou počas snehovej kalamity.

Kalamita aj v Liptovskom Mikuláši

Snehovú kalamitu očakávajú aj v Liptovskom Mikuláši. Vyhlásili tam preto mimoriadnu situáciu a druhý stupeň aktivity. Mesto žiada všetkých vodičov, aby podľa možnosti až do odvolania parkovali autá v garážach a vo dvoroch.

V teréne bude nasadený celý vozový park verejnoprospešných služieb, dodala mestská hovorkyňa.

„So snehom bude bojovať v odhŕňačoch, traktoroch, sypačoch a ďalších mechanizmoch 32 pracovníkov strediska miestnych komunikácií VPS. Podľa potreby budú do údržby nasadení aj zamestnanci ostatných stredísk, ktorí budú čistiť niektoré nedostupné úseky ručne,“ ubezpečila občanov Liptovského Mikuláša.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Slovenský hydrometeorologický ústav vo štvrtok 2. februára informoval, že najviac sneženia v týchto dňoch očakáva v Žilinskom kraji. Najmä vo vyšších polohách podľa meteorológov pripadne miestami viac ako pol metra nového snehu.

Domov
Zdieľať
Diskusia