Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
31. januára 2023, 9:56
Čas čítania 0:47

V tejto časti Kanady budeš môcť prechovávať až 2,5 gramu kokaínu či heroínu. Schválili tam prevratný experiment

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Tento experiment bude v kanadskej provincii trvať až tri roky.

V kanadskej provincii Britská Kolumbia začali experimentovať s dekriminalizáciou menšieho množstva tvrdých drog. Od 31. januára môžeš mať pri sebe po dovŕšení dospelosti až 2,5 gramu drog ako kokaín, heroín, metamfetamín či dokonca fentanyl, píše BBC.

Tento experiment schválila Britskej Kolumbii federálna kanadská vláda na tri roky. Tento krok neznamená, že by drogy provincia legalizovala, no ak policajti človeku nájdu menej ako 2,5 gramu týchto látok, nielenže im drogy nezabavia, ale ani ich z ničoho neobvinia. Namiesto toho dostanú informácie o dostupných zdravotných a sociálnych službách.

Monumentálny posun v drogovej politike

„Tento krok je monumentálny posun v drogovej politike, ktorý uprednostňuje posilňovanie dôveryhodných a podporných vzťahov v zdravotníctve a sociálnych službách pred ďalšou kriminalizáciou,“ vyjadrila sa ministerka pre duševné zdravie a závislosti Carolyn Bennettová.

Na predávkovanie od roku 2016 v Kanade zomrelo približne 10-tisíc ľudí. „Dekriminalizácia pre ľudí, ktorí užívajú drogy, odbúrava strach a hanbu spojenú s užívaním látok a zaisťuje, že sa budú cítiť bezpečnejšie, keď siahnu po život zachraňujúcej podpore,“ povedala ministerka Jennifer Whiteside v Britskej Kolumbii.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Program bude trvať do 31. januára 2026. Predaj drog však zostáva zakázaný, rovnako ako ich prechovávanie v školách či na letiskách. Drogy je ilegálne prepravovať aj cez hranice.

Domov
Zdieľať
Diskusia