Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
25. decembra 2022, 12:13
Čas čítania 0:51

Banskobystrickí kukláči na Vianoce vyzbierali chlapčekovi so vzácnym ochorením peniaze na liečbu. Takto ho prekvapili priamo doma

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Keď každý z nás prispeje iba málom, tak dokážeme spoločne urobiť veľkú vec, píše polícia.

Banskobystrické policajné prezídium na Štedrý deň zdieľalo dojímavý životný príbeh malého Janka, ktorý trpí extrémne ojedinelou genetickou diagnózou. Policajný zbor sa preto rozhodol chlapca počas Vianoc prekvapiť návštevou dvoch kukláčov. Okrem toho sa mu zbor vyzbieral na pomoc s jeho liečbou.

O tomto „vianočnom zázraku“ informovala polícia na sociálnej sieti s tým, že hoci náplňou práce zásahovej jednotky sú úplne iné povinnosti, no jej členovia nezabúdajú ani na ľudí, ktorým treba pomáhať.

„Tentoraz vyzbierali peniažky, ktoré odovzdali rodine malého Janka Terema. Chlapček, ktorý trpí extrémne ojedinelou genetickou diagnózou a potrebuje celodennú starostlivosť svojich láskavých rodičov, absolvuje rôzne rehabilitačné cvičenia. Mnoho aktivít či pre rodinu nevyhnutných pomôcok si mohli dovoliť práve vďaka pomoci dobrých ľudí,“ píšu muži zákona.

Vďaka zbierke od polície môže Janko navštíviť rehabilitačné zariadenie či absolvovať špeciálne cvičenie. Rodina bude môcť chlapčekovi kúpiť kúpacie ležadlo do vane, špeciálnu stoličku či uhradiť doplatok za špeciálny kočík.


„Zo stretnutia s malým Jankom a jeho rodičmi sme odchádzali s hlavou plnou myšlienok... obohatení o niečo, čo sa slovami ani nedá opísať. Návšteva mala pre nás veľkú pridanú hodnotu, za čo tejto rodine veľmi ďakujeme. Keď každý z nás prispeje iba málom, tak dokážeme spoločne urobiť veľkú vec,“ uzatvára polícia. Pomôcť Jankovi môžeš aj ty, potrebné údaje sú uvedené na jednej zo zverejnených fotografií v príspevku.

Domov
Zdieľať
Diskusia