Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktória Ševelová TASR
20. decembra 2022, 15:39
Čas čítania 0:52

OĽaNO a SaS rokujú. Priorita je schválenie štátneho rozpočtu, hovorí Naď

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poslanci rokujú veľmi intenzívne. Minister obrany Naď zdôraznil, že záujem o dohodu je.

Medzi stranami OĽaNO a SaS prebiehajú intenzívne rokovania a v hre je aj nová koalícia 76 poslancov, novinárom to v parlamente potvrdil minister obrany Jaroslav Naď. Za prioritu označil schválenie štátneho rozpočtu na budúci rok.


„Pokiaľ nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič. Rokujeme veľmi intenzívne do neskorej noci,“ povedal Naď s tým, že rokovania medzi OĽaNO a SaS prebiehali aj v pondelok. „Každý musí byť pripravený na ústupky, ak sa chce dohodnúť. Dohodnúť sa chceme,“ odpovedal na otázku, či OĽaNO urobí SaS ústupky v rámci rozpočtu.


Nechcel konkretizovať, či by líder OĽaNO Igor Matovič už nebol súčasťou vlády. „Je to balík vecí, keď sa dohodneme na všetkých, tak sa dohodneme, keď sa na niektorých nedohodneme, tak to padne. Mám záujem, aby sme sa dohodli,“ dodal.


Poslanec Branislav Gröhling si chce počkať na doriešenie záležitostí a až potom sa vyjadrí k rokovaniam o možnej dohode. „Možné je všetko, z našej strany je iniciatíva veľmi výrazná, aby sa veci posúvali ďalej k tomu, aby sa Slovensko upokojilo,“ odpovedal na otázku, či by SaS schválila rozpočet, ak Matovič nebude ministrom financií.


Politickí lídri rokujú po tom, ako minulý týždeň parlament vyslovil nedôveru vláde Eduarda Hegera. Tú prezidentka Zuzana Čaputová odvolala a zároveň ju dočasne poverila vykonávaním funkcie v obmedzenom rozsahu. Možné scenáre vidia politici v rekonštrukcii vlády, ale aj v predčasných voľbách.

Domov
Zdieľať
Diskusia