Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tereza Patočková
8. decembra 2022, 10:08
Čas čítania 0:46

Starosta Kyjeva Kličko sa pripravuje na najhoršie: Masívny výpadok elektriny v mrazoch by bol katastrofálny

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Starosta Kyjeva Kličko sa pripravuje na najhoršie: Masívny výpadok elektriny v mrazoch by bol katastrofálny
Zdroj: Getty Images/Sean Gallup

„Musíme ľuďom povedať, čo majú robiť, keď sa situácia stane kritickou a oni nebudú mať internet a prístup k informáciám,“ dodáva Kličko k manuálu, ktorý dal vytvoriť.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko sa pripravuje na blackout v najsilnejších mrazoch. Ukrajina je stále pod paľbou ruských rakiet a starosta pripravuje mesto na najhoršie, informoval o tom server Guardian

Kličko dal v uplynulých dňoch vypracovať a rozniesť po meste noviny, ktoré obyvateľov inštruujú, čo v prípade blackoutu robiť. Na titulnej strane je meno starostu s titulkom Prekonáme to a zvíťazíme.

V novinách obyvatelia Kyjeva nájdu zoznamy všetkých pohotovostných služieb, ktoré budú v prípade výpadku prúdu a služieb v trojmiliónovom meste uprostred ukrajinskej zimy k dispozícii. Na troch stranách sú uvedené aj pošty, banky a opatrenia pre verejnú dopravu, ako aj supermarkety s generátormi elektriny.

V provizórnych novinách je uvedených 45 staníc metra. Tie budú slúžiť ako kryty a obyvateľom bez elektriny poskytnú možnosť nabíjania telefónov, pripojenie k internetu a takisto tipy, ako dlhší výpadok prúdu prečkať. 

Napriek tomu, že sa život v hlavnom meste Ukrajiny zdá normálny, s prvým snehom a mrazmi na život v Kyjeve padá riziko humanitárnej krízy. Ešte pred dvoma týždňami bola krajina podľa Klička blízko k úplnému výpadku prúdu. Ak by sa podobná situácia opakovala opäť a ľudia by v mrazoch zostali bez vody, elektriny a kúrenia, následky by boli katastrofálne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia