Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová TASR
2. decembra 2022, 16:33
Čas čítania 0:27

SHMÚ varuje pred poľadovicou. V týchto okresoch si dnes dávaj cestou domov pozor

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Radosť zo snehu môže rýchlo zmariť bolestivý pád.

V niektorých severných okresoch stredného a východného Slovenska sa môže v piatok tvoriť poľadovica. Upozornil na to Slovenský hydrometeorologický ústav a zároveň vydal výstrahy prvého stupňa. Tie platia predbežne do 20.00 h.

Výstrahy platia pre väčšinu okresov Žilinského a Prešovského kraja a pre okres Spišská Nová Ves v Košickom kraji. Meteorológovia varujú, že poľadovica predstavuje pre ľudí potenciálne nebezpečenstvo.

Výstraha na piatok 2. decembra.
Výstraha na piatok 2. decembra. Zdroj: SHMÚ

Okrem toho dnes upozorňujú aj na vznik smogovej situácie pre častice PM10 v Jelšave a okolí. Príčinou sú vysoké emisie PM10 z vykurovania tuhým palivom a nepriaznivé rozptylové podmienky vďaka polohe v horskej doline. Na tieto častice sú citliví najmä starí ľudia, ľudia s ochoreniami dýchacej a srdcovo-cievnej sústavy, alergici a astmatici, veľmi malé deti a tehotné ženy.

Domov
Zdieľať
Diskusia