Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
25. októbra 2022, 7:21
Čas čítania 0:43

Študenti museli mať na skúške masky proti podvádzaniu. Fantázii sa medze nekládli

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Učiteľka sa inšpirovala thajským experimentom.

Filipínska učiteľka na základnej škole Mary Joy Mandane-Ortizová mala plné zuby odpisovania počas skúšok. Svojim študentom preto podľa BBC nariadila používanie „pokrývok hlavy proti odpisovaniu“. Profesorka strojného inžinierstva vraj hľadala originálny a zábavný spôsob, ako u žiakov zaručiť ich bezúhonnosť a čestnosť.

Obrázky žiakov v podomácky upravených výtvoroch sa stali okamžite hitom na sociálnych sieťach. Na fotkách vidíme improvizované výtvory z obalov na vajíčka, papierových roliek či motocyklovú prilbu. Niektorí žiaci si obliekli halloweenske kostýmy. 

Mary Joy Mandane-Ortizová tvrdí, že experiment počas polročných skúšok dopadol dobre a ukázal sa ako efektívny. Inšpirovala sa technikou z thajského Bangkoku, kde žiaci v roku 2013 nosili na ušiach papierové klapky, aby nevideli do papierov svojich spolužiakov.

Anketa:
Odpisuješ/odpisoval si v škole?
Áno, viackrát.
Len výnimočne.
Nie, nikdy.
Áno, viackrát.
69 %
148 Hlasov
Len výnimočne.
25 %
54 Hlasov
Nie, nikdy.
6 %
14 Hlasov

Mary Joy Mandane-Ortizová uviedla, že žiaci dosiahli tento rok lepšie výsledky, keďže ich prísne skúšobné podmienky motivovali, aby študovali mimoriadne tvrdo. Stratégia improvizovaných pokrývok hlavy už vraj inšpirovala aj školy v iných častiach krajiny. 

Domov
Zdieľať
Diskusia