Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
19. októbra 2022, 11:23
Čas čítania 0:38

Poslanci neschválili inštitút partnerského spolužitia. „Chcel som hlasovať za,“ vtipkoval Mizík z ĽSNS

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Návrh o partnerskom spolužití cez parlament neprešiel.

Parlament neschválil návrh o partnerskom spolužití. Návrh poslancov strany SaS chcel vytvoriť inštitút partnerského spolužitia, ktorý by zjednodušil spolunažívanie nezosobášeným párom, aj párom rovnakého pohlavia, upravil oprávnenia v dedičskom konaní či poskytovanie informácií zo zdravotnej dokumentácie.

Za návrh z dielne SaS hlasovalo 50 zo 133 prítomných poslancov, 37 poslancov bolo proti, 15 členov parlamentu sa pri hlasovaní zdržalo a 31 poslancov, ktorí sedeli v sále parlamentu, nehlasovalo vôbec.

LGBTI+ komunita tento návrh privítala, ale zároveň kritizovala, pretože podľa nej predstavuje iba veľmi malý krok dopredu a nedosahuje ani úroveň práv, ktoré v iných krajinách párom rovnakého pohlavia garantuje inštitút registrovaných partnerstiev.

Poslanec extrémistickej strany ĽSNS Stanislav Mizík mal pred hlasovaním problémy so svojou hlasovacou kartou. Po skončení hlasovania mu predseda parlamentu Boris Kollár udelil slovo, ktoré Mizík využil na to, aby si zavtipkoval do mikrofónu. 

22. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 6:15 Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu

„Chcel som hlasovať za,“ povedal Mizík do mikrofónu, čo viacerých poslancov rozosmialo. Mizík vzápätí uviedol, že iba žartuje. Strana ĽSNS je známa svojím negatívnym postojom k LGBTI+ komunite.

Späť
Zdieľať
Diskusia