Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. septembra 2022, 16:32
Čas čítania 0:32

Zverejnili úmrtný list aj príčinu smrti kráľovnej Alžbety II.

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Hlavný matričný úrad v Škótsku zverejnil časť z kráľovninho úmrtného listu.

Príčinou smrti britskej kráľovnej Alžbety II. bola staroba. Oznámili to vo štvrtok matričné úrady v Škótsku, kde dlhoročná panovníčka zomrela 8. septembra vo veku 96 rokov. 


Hlavný matričný úrad v Škótsku (National Records of Scotland – NRS) zverejnil časť z kráľovninho úmrtného listu. Za príčinu smrti v ňom označili starobu. Kráľovnino úmrtie zaznamenali do knihy úmrtí v správnej oblasti Aberdeenshire 16. septembra.


Alžbeta II., ktorá vládla od roku 1952, zomrela na zámku Balmoral v Škótsku, ktorý je jedným z oficiálnych sídel britskej kráľovskej rodiny. Novým kráľom sa automaticky stal jej najstarší syn princ Charles, ktorý si zvolil meno Karol III.


Panovníčkin pohreb sa konal v pondelok 19. septembra vo Westminsterskom opátstve v Londýne a neskôr ju počas ceremónie za účasti rodiny uložili do hrobky v Pamätnej kaplnke kráľa Juraja VI., ktorá je súčasťou Kaplnky sv. Juraja na Windsorskom hrade.

Alžbeta II.
Zdroj: NATIONAL RECORDS OF SCOTLAND
Domov
Zdieľať
Diskusia