Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
11. augusta 2022, 14:25
Čas čítania 0:39

Neonacista Marián Magát zatiaľ na slobodu nepôjde. Súd mu predĺžil väzbu o pol roka

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Priaznivec Adolfa Hitlera Magát sa proti rozhodnutiu súdu odvolal.

Pravicový extrémista Marián Magát zostane vo väzbe ďalšieho pol roka, rozhodol Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Informáciu pre Aktuality potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Magát proti verdiktu podal sťažnosť, vec tak poputuje na Najvyšší súd.

V súčasnosti je obvinený z vyše 30 porušení zákona, vrátane podporovania hnutí, ktoré potláčajú základné práva a slobody, popierania holokaustu či výroby extrémistického materiálu.

Magát v minulosti kandidoval za politickú stranu ĽSNS pod číslom 88, ktoré je symbolikou pre nacistický pozdrav „Heil Hitler“. Je dlhodobo známy spochybňovaním holokaustu a podporou nacistického režimu Adolfa Hitlera.

Diktátora v roku 2013 na Facebooku nazval „mierotvorcom, skvelým ekonómom, rečníkom a človekom so srdcom na správnom mieste“. V roku 2020 vydal knihu s antisemitistickým obsahom s názvom Židokracia.

„Holokaust je dnes zakázané kriticky skúmať, a preto vám tu dnes nemôžem povedať, že plynové komory sú historický, logický a technický nezmysel, pretože demokracia si vynucuje zákonom, aby ste tomu verili,“ napísal v minulosti Magát na portáli Kulturblog, ktorý propaguje odídencov z ĽSNS Milana Mazureka a Milana Uhríka.

25. januára 2022, 19:20 Čas čítania 0:23 Zadržaný Marián Magát je obvinený z vyše 30 extrémistických skutkov. Prokurátor ho chce poslať do väzby Zadržaný Marián Magát je obvinený z vyše 30 extrémistických skutkov. Prokurátor ho chce poslať do väzby
Domov
Zdieľať
Diskusia