Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
3. augusta 2022, 14:12
Čas čítania 1:12

Mladík v Utahu nechtiac založil lesný požiar. Snažil sa podpáliť pavúka v kríku

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Mladík bol von so psom, keď sa zapaľovačom pokúsil podpáliť pavúka.

Mladý muž z amerického štátu Utah spôsobil lesný požiar, lebo sa zapaľovačom snažil zapáliť pavúka. Oheň na svahu si všimol náhodný okoloidúci, ktorý zalarmoval políciu.

Polícia uviedla, že po príchode na miesto požiaru spozorovala muža, ktorý bol von so psom, ktorý sa priznal, že požiar spôsobil on. Mladík sa naďalej pokojne prechádzal po svahu, kde začalo horieť, a tak skončil v rukách polície.


Cory Allan Martin vyšetrovateľom povedal, že pavúka spozoroval v pondelok, keď bol v turistickej oblasti neďaleko mesta Springwille.

Policajtom sa rovno priznal, že požiar spôsobil nedopatrením, keď sa pavúka snažil spáliť. Vyšetrovateľom však neuviedol, z akého konkrétneho dôvodu sa pokúšal pavúka spáliť. Martin skonštatoval, že iba nechtiac podpálil kúsok kríka, no požiar sa onedlho rozšíril na územie takmer 25 hektárov.

„Nie som si istý, prečo konkrétne pocítil potrebu zapáliť pavúka,“ okomentoval prípad šerif Spencer Cannon. „Ale viete, všetka ľútosť sveta nemení výsledok,“ dodal so slovami, že nezáleží na dôvode, prečo pavúka zapálil, ale že popritom podpálil obrovský kus svahu.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Martin si založením požiaru zavaril, pretože polícia medzi jeho osobnými vecami objavila nádobku s marihuanou. Šerif Spencer Cannon však povedal, že v čase zadržania Martin nevyzeral, že by marihuanu užil. Podľa šerifa neexistuje dôkaz, že by podozrivý založil požiar úmyselne, jeho počínanie však nazval nedbalým a záhadným.


Martina zadržala polícia v utorok pre podozrenie z nedbalosti, za držbu marihuany a ďalšieho príslušenstva súvisiaceho s drogami, vyplýva zo súdnych dokumentov. Spomínaná oblasť, kde požiar vznikol, ako aj väčšina územia štátu Utah, sú momentálne postihnuté extrémnym suchom. To zvyšuje riziko vzniku požiarov.

Domov
Zdieľať
Diskusia