Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
17. júla 2022 o 8:55
Čas čítania 0:38

V Grécku sa zrútilo ukrajinské nákladné lietadlo vezúce „toxické látky”. Úrady museli celú oblasť uzavrieť

Kategória:
News
Uložiť Uložené
V Grécku sa zrútilo ukrajinské nákladné lietadlo vezúce „toxické látky”. Úrady museli celú oblasť uzavrieť
Zdroj: TASR/AP

Celá posádka lietadla tragicky zahynula.

Na severovýchode Grécka sa v sobotu neskoro večer zrútilo nákladné lietadlo ukrajinskej spoločnosti, zahynulo všetkých osem členov posádky. Podľa očitých svedkov lietadlo ešte vo vzduchu začalo horieť a po náraze bolo počuť výbuchy.

Lietadlo smerovalo zo Srbska do Jordánska. Požiadalo o povolenie núdzovo pristáť na letisku v gréckom meste Kavala, ale manéver už nestihlo dokončiť. Išlo o stroj typu Antonov An-12 sovietskej výroby so štyrmi turbovrtuľovými motormi, ktorý prevádzkovala ukrajinská letecká prepravná spoločnosť Meridian.

lietadlo havária letecká nehoda
Zdroj: TASR/AP


Lietadlo viezlo vojenskú muníciu, podľa iných zdrojov bližšie nešpecifikované „toxické látky“. Hasiči uzavreli oblasť v okruhu 400 metrov, na úsvite bola uzavretá oblasť rozšírená. Lietadlo sa zrútilo zhruba dva kilometre od obce Palaiochori, uviedol starosta neďalekého mesta Pangaio. Úrady nariadili obyvateľom danej oblasti, aby neotvárali okná a nezapínali klimatizáciu.


Na miesto nešťastia vyrazilo množstvo záchranárov, hasičov a policajtov, ale pre znečistené ovzdušie sa museli vrátiť. Pokyny na okamžitý ústup dali úrady aj novinárom a miestnym. V priebehu nedele sa uskutoční prieskum vraku pomocou dronu. Rozsah toxického nebezpečenstva určia špecialisti.

lietadlo havária letecká nehoda
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia