Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Ľudia

Skvelá gastronómia nie je bez skvelých ľudí.

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Kde v Košiciach si dáš najlepšiu pizzu? Toto je 8 podnikov, ktoré ťa takmer určite nesklamú (rebríček)
refresher+
Odporúčané
Kde v Košiciach si dáš najlepšiu pizzu? Toto je 8 podnikov, ktoré ťa takmer určite nesklamú (rebríček)
30. 12. 2024 12:30
Košická gastroscéna na prelome rokov 2024 a 2025 ponúka široký výber pizzérií, ktoré sa snažia ulahodiť aj najnáročnejšiemu zákazníkovi. V tomto článku ti predstavíme osem podnikov s pizzou, ktoré patria k najobľúbenejším v Košiciach.
Ako sa z kapra stala vianočná tradícia, ktorá dnes rozdeľuje spoločnosť: Pre niekoho týranie zvierat, pre iných vianočný must have
refresher+
Odporúčané
Ako sa z kapra stala vianočná tradícia, ktorá dnes rozdeľuje spoločnosť: Pre niekoho týranie zvierat, pre iných vianočný must have
7. 12. 2024 9:30
„Odkedy som sa narodil, sme mali každé Vianoce klasika kapra. Týždeň už bol vo vani, chcel som sa s ním dokonca kúpať. Potom ho oco zabil, vypitval, mamka ho naložila do mlieka a potom v trojobale vypražila,“ znie realita od čitateľa Lukáša.
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
17. 9. 2024 12:30
Vadilo by vám, ak by som si tu povysávala? Môžem vám prosím priniesť účet, už by som si chcela urobiť uzávierku. Prosby čašnícky a jazda v reštauračnom vozni slovenských železníc boli skutočne jedna veľká jazda. Začítaj sa do našej reportáže.
Toto je rebríček najhorších slovenských jedál. Prvé miesto zaskočí aj naše staré mamy
Toto je rebríček najhorších slovenských jedál. Prvé miesto zaskočí aj naše staré mamy
11. 9. 2024 15:39
Portál TasteAtlas, ktorý sa zaoberá tradičným jedlom a zhromažďuje autentické recepty, recenzie potravinových kritikov a výskumné články o obľúbených surovinách a jedlách.
Janči má s kamarátom mäsiareň v Londýne: Na naše klobásy som nalákal aj vegetariána, na ceny frflú len Slováci (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Janči má s kamarátom mäsiareň v Londýne: Na naše klobásy som nalákal aj vegetariána, na ceny frflú len Slováci (Rozhovor)
10. 9. 2024 9:30
Stávalo sa to, že jeden konkurenčný podnik sa nazval podobne ako my a na socials sa často vydával za nás. Ľudia písali so záujmom o naše klobásy, namiesto toho ich kontaktovali oni a tvárili sa, že sme to vlastne my. Bolo to dobré svinstvo, spomína Janči.
Jožo piekol v Mexiku 10 mesiacov slovenské langoše: Klasika domácim vôbec nechutila, podplácal som nimi aj policajtov (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Jožo piekol v Mexiku 10 mesiacov slovenské langoše: Klasika domácim vôbec nechutila, podplácal som nimi aj policajtov (Rozhovor)
20. 8. 2024 9:30
Život na Slovensku ho príliš nebavil, tak sa zbalil a odišiel žiť do Mexika. Tam sa Jozef rozhodol, že miestnym ponúkne niečo, o čom dovtedy pravdepodobne nikdy nepočuli. Na mexickom ostrove totiž rozbehol biznis s langošmi aj šiškami.
Vojto Artz: Raz prišla panička, objednala si najdrahší tanier a položila ho na zem pre svojho psa
Vojto Artz: Raz prišla panička, objednala si najdrahší tanier a položila ho na zem pre svojho psa
13. 8. 2024 13:15
Ešte predtým instagramovými a youtuberovými kuchármi existovali televízni kuchári. Poznalo ich celé Slovensko a jedným z prvých a najznámejších je Vojto Artz.
Gastro prieskum Grape 2024: pivo má podľa návštevníkov výhodnú cenu. Chutia im najmä burgre či ázijské veci. Kebab je už out
refresher+
Odporúčané
Gastro prieskum Grape 2024: pivo má podľa návštevníkov výhodnú cenu. Chutia im najmä burgre či ázijské veci. Kebab je už out
10. 8. 2024 19:00
Pivo za 3,60 sa podľa návštevníkov oplatí. Na správnom festivale však nesmú chýbať langoše, halušky či burger. Prečítaj si, čo nám o svojom stravovaní porozprávali respondenti.
Slovák šéfuje 4-hviezdičkovému hotelu v Taliansku: Začínal som v kuchyni, neodišiel som len kvôli peniazom (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Slovák šéfuje 4-hviezdičkovému hotelu v Taliansku: Začínal som v kuchyni, neodišiel som len kvôli peniazom (Rozhovor)
5. 7. 2024 12:30
„Mladí ľudia by si mali vyskúšať prácu v zahraničí. Môže im to iba niečo dať, aj keď to nie je prechádzka ružovou záhradou. Aj ja som sa ocitol v momentoch, keď to bolo veľmi ťažké. Žiadnu reč som neovládal,“ hovorí Ján Vlasák.
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
20. 6. 2024 15:30
Slovenská kuchyňa nemusí byť iba o tom, ktoré jedlá do nej patria, ale aj s akými prílohami ich jedávame! Len si vypočuj nový Podgast!
Markizácky šéfkuchár Martin Novák skončil v nemocnici. Čaká ho operácia
Markizácky šéfkuchár Martin Novák skončil v nemocnici. Čaká ho operácia
18. 6. 2024 9:23
„Toto musí ísť zo mňa preč. Zajtra sa ide na to, dnes ešte takto oddychujem,“ vraví šéfkuchár.
Boli sme v reštaurácii zo šou Na nože: Lukáš trávil v prevádzke 16 hodín denne. V tomto mu Martin Novák otvoril oči (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Boli sme v reštaurácii zo šou Na nože: Lukáš trávil v prevádzke 16 hodín denne. V tomto mu Martin Novák otvoril oči (Rozhovor)
22. 5. 2024 12:30
Populárna televízna šou Na nože má za sebou ďalšiu sériu. V poslednej epizóde sa šéfkuchár Martin Novák vybral na východné Slovensko do obce Hriadky, kde sa pokúsil pomôcť prevádzke Lucas Grill.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť
refresher+
Odporúčané
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť
13. 4. 2024 14:30
V posledných rokoch dominoval medzi mladou generáciou zvyk, že väčšina absolventov gymnázií smerovala na vysoké školy. Dôkazom, že výnimka potvrdzuje pravidlo, je aj Kristína z Bardejova, ktorá sa rozhodla ostať doma a vybudovať si vlastný biznis.
Mladá barmanka Kristína: Je to alchýmia, sme ako psychológovia. Jeden zákazník raz nechal obrovský tringelt (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Mladá barmanka Kristína: Je to alchýmia, sme ako psychológovia. Jeden zákazník raz nechal obrovský tringelt (Rozhovor)
12. 4. 2024 12:30
„Tringelty sú super. Niekedy vedia navýšiť plat aj o 300 eur,“ prezradila nám v rozhovore šikovná Slovenka.
Šéfkuchárovi Martinovi Novákovi praskli nervy: Nestrpím klamanie zákazníkov, vyhlásil a z nakrúcania Na nože odišiel
Šéfkuchárovi Martinovi Novákovi praskli nervy: Nestrpím klamanie zákazníkov, vyhlásil a z nakrúcania Na nože odišiel
12. 4. 2024 8:55
Majiteľ reštaurácie Pekidors zákazníkom servíroval polievku zo zvyškov. Nezabránilo mu v tom ani varovanie Martina.
Jedli sme v novej reštaurácii influencera King Dubaja: Prekvapil nás sirloin steak, obrazy Ježiša aj víno Brada Pitta
refresher+
Odporúčané
Jedli sme v novej reštaurácii influencera King Dubaja: Prekvapil nás sirloin steak, obrazy Ježiša aj víno Brada Pitta
22. 3. 2024 9:30
„Veľa z našich hostí sú manažéri zo Švajčiarska, z Nemecka a Rakúska, ktorí tu robia biznis,“ hovorí slovenský Vlk z Wall Street o svojom podniku v Topoľčanoch.
Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine
PR správa
Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine
14. 3. 2024 17:00
Minulý rok obslúžili slovenské „mekáče“ 19 miliónov zákazníkov.
Alenka a Miro si otvorili zmrzlináreň v Šarišských Michaľanoch. Málokto príde na jeden kopček (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Alenka a Miro si otvorili zmrzlináreň v Šarišských Michaľanoch. Málokto príde na jeden kopček (Reportáž)
včera o 07:00
Čo robí zmrzlinu z dedinského stánku na východe špeciálnou?
Majitelia bistra Arabeska: Chceli sme zbúrať predsudok, že arabská kuchyňa sú len kebaby a falafel
refresher+
Majitelia bistra Arabeska: Chceli sme zbúrať predsudok, že arabská kuchyňa sú len kebaby a falafel
pred 4 dňami
Rodinný podnik, ktorý do srdca Bratislavy prináša chute a pohostinnosť Blízkeho východu.
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
22. 3. 2025 7:30
Ako sa dostal z Prievidze k pečeniu trdelníkov v Kolumbii?
Agát dokáže pre trojčlennú rodinu navariť mesačne za tristo eur. Prezradila nám, ako na to (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Agát dokáže pre trojčlennú rodinu navariť mesačne za tristo eur. Prezradila nám, ako na to (Rozhovor)
31. 3. 2025 19:30
Agát každú nedeľu navarí na celý týždeň. Jedlo si krabičkuje.
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
20. 3. 2025 19:30
Čo ma v reštaurácii najviac zaskočilo?
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
11. 4. 2025 19:00
Takto to v Javorine vyzeralo krátko pred odvysielaním epizódy v televízii.
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
13. 4. 2025 8:30
Návšteva akejkoľvek prevádzky z nášho zoznamu ťa rozhodne nesklame.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
O čom budú ďalšie časti The Last of Us? Pribudnú šokujúce úmrtia hrdinov, transrodová postava a nové druhy infikovaných
refresher+
Odporúčané
O čom budú ďalšie časti The Last of Us? Pribudnú šokujúce úmrtia hrdinov, transrodová postava a nové druhy infikovaných
3. 5. 2025 17:00
2. séria The Last of Us sa ešte len začína. Divákov čakajú bolestivé a emotívne zvraty, akčné scény, nové druhy infikovaných a celkom nové príbehy, ktoré neboli ani v hrách.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
refresher+
Odporúčané
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
1. 6. 2025 17:00
Prečo sa niekto rozhodol dať na pizzu čokoládu alebo kyslú kapustu?
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor)
26. 2. 2025 7:30
Podnikať v gastre sa rozhodla preto, lebo má rada jedlo a prácu s ľuďmi.
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
17. 9. 2024 12:30
Vadilo by vám, ak by som si tu povysávala? Môžem vám prosím priniesť účet, už by som si chcela urobiť uzávierku. Prosby čašnícky a jazda v reštauračnom vozni slovenských železníc boli skutočne jedna veľká jazda. Začítaj sa do našej reportáže.
Markizácky šéfkuchár Martin Novák skončil v nemocnici. Čaká ho operácia
Markizácky šéfkuchár Martin Novák skončil v nemocnici. Čaká ho operácia
18. 6. 2024 9:23
„Toto musí ísť zo mňa preč. Zajtra sa ide na to, dnes ešte takto oddychujem,“ vraví šéfkuchár.
Ako sa z kapra stala vianočná tradícia, ktorá dnes rozdeľuje spoločnosť: Pre niekoho týranie zvierat, pre iných vianočný must have
refresher+
Odporúčané
Ako sa z kapra stala vianočná tradícia, ktorá dnes rozdeľuje spoločnosť: Pre niekoho týranie zvierat, pre iných vianočný must have
7. 12. 2024 9:30
„Odkedy som sa narodil, sme mali každé Vianoce klasika kapra. Týždeň už bol vo vani, chcel som sa s ním dokonca kúpať. Potom ho oco zabil, vypitval, mamka ho naložila do mlieka a potom v trojobale vypražila,“ znie realita od čitateľa Lukáša.
Varil pre kráľovnú aj Rytmusa, v šou Na nože bude zachraňovať reštaurácie: S majiteľmi reštík na seba občas kričíme (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Varil pre kráľovnú aj Rytmusa, v šou Na nože bude zachraňovať reštaurácie: S majiteľmi reštík na seba občas kričíme (Rozhovor)
5. 2. 2023 16:30
Martin Novák bude od 8. februára zachraňovať reštaurácie v novej markizáckej šou Na nože. Navštívili sme ho v jeho reštaurácii v Pezinku, kde nám porozprával, ako prebiehalo nakrúcanie slovenskej verzie Áno, šéfe!
Toto sú najlepšie reštaurácie a šéfkuchári na Slovensku. Prestížny Gault&Millau udelil medzinárodné ocenenia
Toto sú najlepšie reštaurácie a šéfkuchári na Slovensku. Prestížny Gault&Millau udelil medzinárodné ocenenia
3. 6. 2025 7:56
Prestížny gastronomický sprievodca Gault&Millau včera rozdával čiapky a ocenil najlepšie reštaurácie na slovenskej gastro scéne. Na rozdiel od Michelin hviezd Gault&Millau udeľuje „Toques“ – čiapky, ktoré slúžia ako symbol uznania.