Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Ľudia

Skvelá gastronómia nie je bez skvelých ľudí.

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Toto sú najlepšie reštaurácie a šéfkuchári na Slovensku. Prestížny Gault&Millau udelil medzinárodné ocenenia
Toto sú najlepšie reštaurácie a šéfkuchári na Slovensku. Prestížny Gault&Millau udelil medzinárodné ocenenia
3. 6. 2025 7:56
Prestížny gastronomický sprievodca Gault&Millau včera rozdával čiapky a ocenil najlepšie reštaurácie na slovenskej gastro scéne. Na rozdiel od Michelin hviezd Gault&Millau udeľuje „Toques“ – čiapky, ktoré slúžia ako symbol uznania.
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
refresher+
Odporúčané
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
1. 6. 2025 17:00
Prečo sa niekto rozhodol dať na pizzu čokoládu alebo kyslú kapustu?
Majiteľ bistra Suvlaki: Veľa ľudí mi hovorí, že naše jedlo je lepšie ako v Grécku
refresher+
Odporúčané
Majiteľ bistra Suvlaki: Veľa ľudí mi hovorí, že naše jedlo je lepšie ako v Grécku
15. 5. 2025 11:00
Ak máš rád grécku kuchyňu, bistro Suvlaki ti asi netreba predstavovať. A ak nie, je načase to napraviť. Prevádzku otvoril pred vyše desiatimi rokmi Yiannis Fanourakis. Bistro je pre neho viac než len práca, vníma ho ako vlastné dieťa.
O čom budú ďalšie časti The Last of Us? Pribudnú šokujúce úmrtia hrdinov, transrodová postava a nové druhy infikovaných
refresher+
Odporúčané
O čom budú ďalšie časti The Last of Us? Pribudnú šokujúce úmrtia hrdinov, transrodová postava a nové druhy infikovaných
3. 5. 2025 17:00
2. séria The Last of Us sa ešte len začína. Divákov čakajú bolestivé a emotívne zvraty, akčné scény, nové druhy infikovaných a celkom nové príbehy, ktoré neboli ani v hrách.
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
13. 4. 2025 8:30
Návšteva akejkoľvek prevádzky z nášho zoznamu ťa rozhodne nesklame.
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
11. 4. 2025 19:00
Takto to v Javorine vyzeralo krátko pred odvysielaním epizódy v televízii.
Zisťovali sme, ako sa darí reštauráciám z prvej a druhej série šou Na Nože: Niektorým stúpol zisk aj o 100%, iné zatvorili
refresher+
Odporúčané
Zisťovali sme, ako sa darí reštauráciám z prvej a druhej série šou Na Nože: Niektorým stúpol zisk aj o 100%, iné zatvorili
3. 4. 2025 7:00
Šou Na Nože zmenila osud mnohým reštauráciám. Ako sa dnes darí tým, ktoré sa objavili medzi prvými? Opýtali sme sa ich majiteľov.
Agát dokáže pre trojčlennú rodinu navariť mesačne za tristo eur. Prezradila nám, ako na to (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Agát dokáže pre trojčlennú rodinu navariť mesačne za tristo eur. Prezradila nám, ako na to (Rozhovor)
31. 3. 2025 19:30
Agát každú nedeľu navarí na celý týždeň. Jedlo si krabičkuje.
Hľadal som najlepšie bryndzové halušky vo Vysokých Tatrách: Furkotka, Slowenská, Kamzík, salaš Slavkov alebo Stará mama?
refresher+
Odporúčané
Hľadal som najlepšie bryndzové halušky vo Vysokých Tatrách: Furkotka, Slowenská, Kamzík, salaš Slavkov alebo Stará mama?
30. 3. 2025 8:00
Kde v Tatrách si dáš tie najlepšie bryndzové halušky? Išli sme podľa vašich odporúčaní.
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
22. 3. 2025 7:30
Ako sa dostal z Prievidze k pečeniu trdelníkov v Kolumbii?
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
20. 3. 2025 19:30
Čo ma v reštaurácii najviac zaskočilo?
Jan má 26 rokov a založil firmu na výrobu hrncov s miliónovými obratmi: „Pokazili sme hneď prvú sadu“ (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Jan má 26 rokov a založil firmu na výrobu hrncov s miliónovými obratmi: „Pokazili sme hneď prvú sadu“ (Rozhovor)
8. 3. 2025 19:30
Jan Fabini má 26 rokov, dostal sa do zoznamu mladých, úspešných ľudí Forbes 30 pod 30, no verí, že je ešte len na začiatku kariéry.
Pavlína založila Papinky a vyrába virálne dubajské čokolády: Začala som s jednou formou, dnes predávame stovky kusov týždenne
refresher+
Odporúčané
Pavlína založila Papinky a vyrába virálne dubajské čokolády: Začala som s jednou formou, dnes predávame stovky kusov týždenne
28. 2. 2025 7:30
Mladá podnikateľka zo Serede sa naladila na trend virálnej dubajskej čokolády a doposiaľ predala niekoľko tisíc kusov. „Chcela som ísť s dobou – teraz to letí, je to virálne... Pôvodne som ani neplánovala predávať dubajské čokolády,“ hovorí Pavlína.
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor)
26. 2. 2025 7:30
Podnikať v gastre sa rozhodla preto, lebo má rada jedlo a prácu s ľuďmi.
16-ročný Šimon Kán vymenil párty za varenie: „V izbe mám na poličke panvice a varím aj 12 hodín denne."  Videami valcuje Instagram
refresher+
Odporúčané
16-ročný Šimon Kán vymenil párty za varenie: „V izbe mám na poličke panvice a varím aj 12 hodín denne." Videami valcuje Instagram
20. 1. 2025 8:00
Ako desaťročný trpel poruchou príjmu potravy. Zapisoval si potraviny do kalorických tabuliek a všetko jedlo si chcel pripravovať sám. Vďaka svojej niekdajšej diagnóze teraz varí špičkové jedlá a sledujú ho tisícky ľudí na sociálnych sieťach.
Kde v Košiciach si dáš najlepšiu pizzu? Toto je 8 podnikov, ktoré ťa takmer určite nesklamú (rebríček)
refresher+
Odporúčané
Kde v Košiciach si dáš najlepšiu pizzu? Toto je 8 podnikov, ktoré ťa takmer určite nesklamú (rebríček)
30. 12. 2024 12:30
Košická gastroscéna na prelome rokov 2024 a 2025 ponúka široký výber pizzérií, ktoré sa snažia ulahodiť aj najnáročnejšiemu zákazníkovi. V tomto článku ti predstavíme osem podnikov s pizzou, ktoré patria k najobľúbenejším v Košiciach.
Ako sa z kapra stala vianočná tradícia, ktorá dnes rozdeľuje spoločnosť: Pre niekoho týranie zvierat, pre iných vianočný must have
refresher+
Odporúčané
Ako sa z kapra stala vianočná tradícia, ktorá dnes rozdeľuje spoločnosť: Pre niekoho týranie zvierat, pre iných vianočný must have
7. 12. 2024 9:30
„Odkedy som sa narodil, sme mali každé Vianoce klasika kapra. Týždeň už bol vo vani, chcel som sa s ním dokonca kúpať. Potom ho oco zabil, vypitval, mamka ho naložila do mlieka a potom v trojobale vypražila,“ znie realita od čitateľa Lukáša.
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
17. 9. 2024 12:30
Vadilo by vám, ak by som si tu povysávala? Môžem vám prosím priniesť účet, už by som si chcela urobiť uzávierku. Prosby čašnícky a jazda v reštauračnom vozni slovenských železníc boli skutočne jedna veľká jazda. Začítaj sa do našej reportáže.
Jaroslav pred viac ako 30 rokmi založil malé rodinné mäsiarstvo. Tajomstvo úspechu je v kvalite surovín a tradičných receptúrach
PR správa
Jaroslav pred viac ako 30 rokmi založil malé rodinné mäsiarstvo. Tajomstvo úspechu je v kvalite surovín a tradičných receptúrach
pred 3 dňami
Legendárne gazdovské špeciality Bystriansky z Podpoľania inak voňajú aj chutia.
Kúsok Paríža v srdci Bratislavy. „Nechceme, aby sa naši hostia cítili ako na Slovensku,“ hovorí majiteľka reštaurácie Colette
Odporúčané
Kúsok Paríža v srdci Bratislavy. „Nechceme, aby sa naši hostia cítili ako na Slovensku,“ hovorí majiteľka reštaurácie Colette
15. 10. 2025 11:00
Reštaurácia Colette na Krížnej 8 priniesla do Bratislavy kúsok Francúzska a dokázala, že francúzska kuchyňa nie je len o slimákoch a foie gras.
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Samo pečie v Kolumbii slovenské trdelníky: Domácim chutí škoricovo-jablkový, pýtajú sa, či som z Československa (Rozhovor)
22. 3. 2025 7:30
Ako sa dostal z Prievidze k pečeniu trdelníkov v Kolumbii?
Agát dokáže pre trojčlennú rodinu navariť mesačne za tristo eur. Prezradila nám, ako na to (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Agát dokáže pre trojčlennú rodinu navariť mesačne za tristo eur. Prezradila nám, ako na to (Rozhovor)
31. 3. 2025 19:30
Agát každú nedeľu navarí na celý týždeň. Jedlo si krabičkuje.
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívil som prevádzku Red Rose z Na nože v Raslaviciach. Zážitok zachraňovala gulášová polievka (Reportáž)
20. 3. 2025 19:30
Čo ma v reštaurácii najviac zaskočilo?
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v Javorine 21 z Na Nože. Z kritiky môjho jedla sa nezosypem, Martin bol však v pohode, hovorí majiteľ Egon (Reportáž)
11. 4. 2025 19:00
Takto to v Javorine vyzeralo krátko pred odvysielaním epizódy v televízii.
Kde si dáš v Košiciach najlepšiu matchu? Ochutnal som Take It, The MatCha, Nico a Saint (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Kde si dáš v Košiciach najlepšiu matchu? Ochutnal som Take It, The MatCha, Nico a Saint (Reportáž)
18. 8. 2025 17:00
Košice sú súčasťou kvalitnej matcha scény. Na základe odporúčaní čitateľov Refresheru sme šli do 4 podnikov a porovnali cenu, prístup a kvalitu.
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž)
13. 4. 2025 8:30
Návšteva akejkoľvek prevádzky z nášho zoznamu ťa rozhodne nesklame.
Pali vyhral šou Pečie celé Slovensko: Najťažšia bola príprava pred natáčaním, jeden diel vznikal aj 2 dni (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Pali vyhral šou Pečie celé Slovensko: Najťažšia bola príprava pred natáčaním, jeden diel vznikal aj 2 dni (Rozhovor)
5. 10. 2025 17:00
Čo je na šou Pečie celé Slovensko najnáročnejšie a naopak najlepšie?
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
O čom budú ďalšie časti The Last of Us? Pribudnú šokujúce úmrtia hrdinov, transrodová postava a nové druhy infikovaných
refresher+
Odporúčané
O čom budú ďalšie časti The Last of Us? Pribudnú šokujúce úmrtia hrdinov, transrodová postava a nové druhy infikovaných
3. 5. 2025 17:00
2. séria The Last of Us sa ešte len začína. Divákov čakajú bolestivé a emotívne zvraty, akčné scény, nové druhy infikovaných a celkom nové príbehy, ktoré neboli ani v hrách.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
refresher+
Odporúčané
Slovenskom sa šíri trend netradičných pízz. Ochutnal som dubajskú, kapustovú, bolonskú, kebabovú a brusnicovú pizzu (TEST)
1. 6. 2025 17:00
Prečo sa niekto rozhodol dať na pizzu čokoládu alebo kyslú kapustu?
Zisťovali sme, ako sa darí reštauráciám z prvej a druhej série šou Na Nože: Niektorým stúpol zisk aj o 100%, iné zatvorili
refresher+
Odporúčané
Zisťovali sme, ako sa darí reštauráciám z prvej a druhej série šou Na Nože: Niektorým stúpol zisk aj o 100%, iné zatvorili
3. 4. 2025 7:00
Šou Na Nože zmenila osud mnohým reštauráciám. Ako sa dnes darí tým, ktoré sa objavili medzi prvými? Opýtali sme sa ich majiteľov.
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Zuzana vedie v Malage úspešnú reštauráciu: Mala som dlhy a kuchárov, ktorí kradli. Dnes už patríme k špičke (Rozhovor)
26. 2. 2025 7:30
Podnikať v gastre sa rozhodla preto, lebo má rada jedlo a prácu s ľuďmi.
Bol som v reštaurácii U Katky z Na nože v Ťahanovciach. Martin Novák bol našou poslednou nádejou, hovorí vedúca (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Bol som v reštaurácii U Katky z Na nože v Ťahanovciach. Martin Novák bol našou poslednou nádejou, hovorí vedúca (Reportáž)
2. 10. 2025 10:00
Reštaurácia v Košiciach je po odchode Martina Nováka retro nielen v interiéri, ale aj v jedálnom lístku.
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Jedli sme v reštauračnom vozni slovenských železníc: čakali nás bryndzáky bez bryndze, s dezertom sme platili 17 eur (Reportáž)
17. 9. 2024 12:30
Vadilo by vám, ak by som si tu povysávala? Môžem vám prosím priniesť účet, už by som si chcela urobiť uzávierku. Prosby čašnícky a jazda v reštauračnom vozni slovenských železníc boli skutočne jedna veľká jazda. Začítaj sa do našej reportáže.