Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
10. mája 2024, 8:28
Čas čítania 0:29

Slováci sa môžu tešiť na príjemne teploty aj polárnu žiaru. Tú môžeme pozorovať už dnes večer

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dnes by sa mala nad Slovenskom objaviť polárna žiara.

Slováci môžu v závere týždňa počítať s veľmi príjemným počasím. V piatok sa bude denná teplota pohybovať od 20 do 23 stupňov Celzia. Veľmi podobné teploty meteorológovia predpovedajú aj v sobotu. V nedeľu však bude cez Slovensko prechádzať studený front, ktorý prinesie aj búrky, informuje iMeteo

V piatok 10. mája sa okrem priaznivého počasia môžeme tešiť aj na polárnu žiaru. Tú spôsobia silné erupcie na Slnku. Pozorovať ju môžeme už dnes večer alebo v sobotu v skorých ranných hodinách. 

Problémom môže byť slabá oblačnosť, ktorú odborníci na Slovensku dnes večer očakávajú. Portál však predpovedá, že oblačnosť by mala začať po 22.00 h postupne miznúť. O polnoci už bude jasno v Trenčianskom aj Žilinskom kraji. V sobotu nadránom meteorológovia očakávajú jasno na celom území Slovenska. 

Anketa:
Už si videl naživo polárnu žiaru?
Áno, viackrát.
Áno, raz.
Ešte nie.
Áno, viackrát.
8 %
Áno, raz.
14 %
Ešte nie.
78 %
polárna žiara na Slovensku nočná obloha
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková
Domov
Zdieľať
Diskusia