Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Vincenc Novák
5. mája 2024, 13:15
Čas čítania 0:38

Pre Eurovíziu rastú vo Švédsku obavy. Krajina by sa mohla stať terčom džihádistických skupín aj pre účasť izraelskej speváčky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Pre Eurovíziu rastú vo Švédsku obavy. Krajina by sa mohla stať terčom džihádistických skupín aj pre účasť izraelskej speváčky

Polícia očakáva nepokoje aj pre účasť izraelskej speváčky Eden Golan.

Švédska polícia očakáva nepokoje, kybernetické útoky a narušenie vysielania Eurovízie. Podľa nej je krajina aj „prioritným cieľom násilných džihádistických skupín“, informuje BBC.

Eurovízia sa uskutoční už budúci týždeň vo švédskom meste Malmö. Vzhľadom na účasť Izraela sa očakáva, že v meste budú prijaté jedny z najväčších bezpečnostných opatrení v histórii krajiny.

Malmö sa stalo hostiteľským mestom súťaže po tom, čo švédska speváčka Loreen vyhrala minulý ročník s piesňou Tattoo. Mesto na juhozápade Švédska očakáva až 100 000 návštevníkov najväčšej hudobnej súťaže na svete.

Pre účasť izraelskej speváčky plánujú ľudia demonštrácie 

Najväčšiu kontroverziu v tohtoročnej súťaži vyvoláva účasť izraelskej speváčky Eden Golan. Pre jej vystúpenie sa pred miestom konania plánujú demonštrácie. Začiatkom tohto roka podpísalo tisíc švédskych hudobníkov petíciu vyzývajúcu na vylúčenie Izraela.

Krajina je v súčasnosti na štvrtom stupni ohrozenia z piatich. Samotné Malmö bude počas súťaže hostiť jednu z najväčších policajných operácií v histórii Švédska, pričom posily budú povolané z celej krajiny, ako aj zo susedného Dánska a Nórska.

Domov
Zdieľať
Diskusia