Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. mája 2024, 8:49
Čas čítania 0:31

Prokuratúra stíha reedukačné centrá za sexuálne násilie, týranie blízkej osoby a sexuálne zneužívanie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V súvislosti s reedukačnými centrami začali viacero trestných stíhaní.

V súvislosti s reedukačnými centrami začala Generálna prokuratúra SR trestné stíhania v štyroch veciach, a to pre trestnú činnosť sexuálneho násilia a zločin týrania blízkej osoby a zverenej osoby. V jednom prípade je vznesené obvinenie konkrétnej osobe pre zločin sexuálneho zneužívania. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová.

Ako priblížila, preverujú aj podozrenia z trestného činu obchodovania s ľuďmi na účel nútenej práce a podozrenia z majetkovej trestnej činnosti.

„Podozrenia z trestnej činnosti zistené zo Zhodnotenia Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky o stave zákonnosti v reedukačných centrách z roku 2023 boli postúpené príslušným okresným prokuratúram z dôvodu ďalšieho zákonného postupu,“ ozrejmila.

Generálna prokuratúra SR vykonala v minulom roku previerky v reedukačných centrách, po ktorých dospela k záveru, že tieto zariadenia neplnia svoj účel a porušujú práva svojich klientov, detí.

žilinka
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Späť
Zdieľať
Diskusia