Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
28. apríla 2024, 11:04
Čas čítania 0:36

FOTO: Zlá hygiena či pokazené ovocie. Inšpektori zistili stovky porušení pri predaji potravín

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nedostatky v marci 2024 zistili u 220 z 3 800 kontrol potravín.

Inšpektori regionálnych veterinárnych a potravinových správ v marci 2024 spravili 3 800 kontrol potravín. Skontrolovali 1 122 právnych subjektov a 1 835 prevádzok. Nedostatky zistili pri 220 kontrolách, išlo celkovo o 764 nedostatkov. 

„Mimo pracovného času vykonali 83 úradných kontrol, počas ktorých inšpektori skontrolovali 47 právnych subjektov a 66 prevádzok, nedostatky zistili pri 18 kontrolách,“ spresnili veterinári.

Najviac nedostatkov pri úradných kontrolách potravín podľa ŠVPS identifikovali v hygiene budov a prevádzky, v označení, ako aj v hygiene technologického zariadenia, pracovných pomôcok a hygiene predaja.

„Za zistené nedostatky počas úradných kontrol inšpektori uložili opatrenia na mieste na odstránenie nedostatkov a 56 blokových pokút v celkovej výške 3 460 eur. Závažnejšie zistené nedostatky boli riešené v správnom konaní uložením opatrení a sankcií v zmysle zákona o potravinách. V sledovanom období nadobudlo právoplatnosť 81 rozhodnutí o pokute v správnom konaní vo výške 111 050 eur. Najvyššia právoplatná pokuta dosiahla 25-tisíc eur,“ dodala veterinárna správa.

svps.sksvps.sksvps.sksvps.sk
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia