Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
24. apríla 2024, 11:19
Čas čítania 0:37

Slovnaft čaká veľká zmena, ktorá vo veľkom ovplyvní výrobu bežných palív

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jedným z kľúčových pilierov Slovnaftu sa majú stať odpady.

Slovnaft v budúcnosti plánuje rozsiahly výrobný prechod z ropy na vodík a odpady. Veľká zmena v Slovnafte má spôsobiť to, že spoločnosť bude vyrábať menej klasických palív a zameria sa aj na výrobu plastov a vodíka a budovanie čerpačiek pre tento druh pohonu, informuje Denník N

Spoločnosť Slovnaft chce byť aktívna aj v rámci odpadového biznisu. Očividne počíta, že dopyt po pohonných hmotách bude klesať spolu s tým, ako sa bude čoraz viac rozvíjať elektromobilita. 

Kľúčovým pilierom Slovnaftu sa majú stať odpady. Spoločnosť chce získavať suroviny formou recyklácie a zároveň plánuje investovať do spaľovania. Slovnaft už naštartoval projekt v hodnote 200 miliónov eur, táto investícia má slúžiť na vylepšenie už existujúcej spaľovne odpadov v Bratislave. Tá sa nachádza priamo v areáli spoločnosti. Ak by sa daný plán podarilo naplniť, vznikne najväčšia spaľovňa odpadov na Slovensku.

Na Slovensku aj v iných krajinách Európskej únie bude poväčšine platiť zákaz predaja nových klasických áut so spaľovacími motormi od roku 2035. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Slovnaft
Domov
Zdieľať
Diskusia