Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
23. apríla 2024, 9:04
Čas čítania 0:38

Vo Svite sa po cyklistickom chodníku prechádzal medveď. Mesto upozorňuje obyvateľov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na miesto privolali zásahový tím.

Mesto Svit v Popradskom okrese vyzýva obyvateľov i návštevníkov na opatrnosť z dôvodu výskytu medveďa hnedého v intraviláne. Samospráva na sociálnej sieti informovala, že v pondelok 22. apríla okolo 16.00 h šelmu spozorovali a nahlásili na cyklistickom chodníku v lokalite od Svitpacku smerom na západ.

„Vyzývame preto všetkých cyklistov, ktorí sa pohybujú po cyklochodníku alebo v jeho blízkosti, prípadne na okraji lesa, aby dbali o svoju bezpečnosť,“ uvádza mesto, ktoré po nahlásení prijalo okamžité opatrenia. Bezodkladne informovali Zásahový tím pre medveďa hnedého aj štátnu políciu a mestskí policajti zvýšili nočné hliadkovanie v nahlásenej oblasti.

„V prípade zisteného výskytu je potrebné kontaktovať políciu na čísle 158. Mestská polícia ďalej upozorňuje občanov, aby počítali pri svojich výletoch a túrach v blízkych lesoch s možným výskytom medveďa, keďže je obdobie zobúdzania sa medveďov a vyvádzania mladých jedincov medvedicami,“ dodáva samospráva.

Zároveň upozorňuje na správne nakladanie s komunálnym odpadom a bioodpadom, keďže nezabezpečené a ľahko dostupné odpadky obsahujúce zvyšky jedla sú pre medveďa jednoduchým zdrojom obživy.

Domov
Zdieľať
Diskusia