Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
22. apríla 2024, 18:46
Čas čítania 0:48

Štát spúšťa nový projekt, ktorý preplatí niektorým mladým ľuďom vodičáky. Musíš však spĺňať určité podmienky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nový projekt sa týka dospelých ľudí z detských domovov, ktorí môžu získať vodičské oprávnenie typu B aj typu C.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny spustilo projekt s názvom Vzdelávanie mladých dospelých. Od 15. apríla 2024 môžu mladí ľudia v opatere centier pre deti a rodiny žiadať o poskytnutie príspevku na kurzy.

Cieľom projektu je podľa rezortu práce pomôcť mladým dospelým osamostatniť sa a podporiť ich pri uplatnení sa na trhu práce. Projekt je zameraný na získanie vodičského oprávnenia všetkých skupín (okrem A, AM, A1 a A2) a kvalifikačnej karty vodiča.

Projekt je určený pre ľudí evidovaných na úradoch práce, sociálnych vecí a rodiny ako uchádzači o zamestnanie alebo záujemcovia o zamestnanie, ktorí patria do jednej z nasledujúcich troch skupín:

1. Mladí dospelí, u ktorých po dosiahnutí plnoletosti pokračuje poskytovanie starostlivosti v centre pre deti a rodiny.

2. Plnoleté osoby, ktoré sa sústavne pripravujú na povolanie a bol im predĺžený pobyt v centre pre deti a rodiny o maximálne 24 mesiacov.

3. Maloletým deťom pripravujúcim sa na osamostatnenie, pre ktoré centrum pre deti a rodiny vykonáva opatrenia pobytovou formou.

Ľudia, ktorí spĺňajú podmienky, môžu od 15. apríla podávať žiadosť o poskytnutie príspevku na podporu vzdelávania mladého dospelého na príslušnom úrade práce, sociálnych vecí a rodiny osobne alebo poštou. Formulár je dostupný na úradoch a aj na webe Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Pavol Zachar Autoškola NOBE
Späť
Zdieľať
Diskusia