Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR Radka Klučárová
20. apríla 2024, 7:40
Čas čítania 1:24

Opozícia chce Huliaka odvolávať za jeho experiment so záchranou rastliny cigaretovým dymom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Opozícia chce Huliaka odvolávať za jeho experiment so záchranou rastliny cigaretovým dymom.

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka (SNS) z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Na tlačovej konferencii o tom informoval poslanec za SaS Alojz Hlina. Tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Huliak porušil zákaz 

Jedným z dôvodov na odvolanie Huliaka je porušovanie zákazov a predpisov v budove Národnej rady (NR) SR. Huliak podľa videa na sociálnych sieťach fajčil v kancelárii parlamentu, čo sa podľa zákona nesmie. „Ak sú zákony a predpisy, kde sa môže a kde sa nemôže fajčiť vo verejných priestoroch, tak nevidím dôvod, prečo by mal mať Huliak špeciálnu výnimku,“ podotkol Hlina. Zároveň poukázal na Huliakove vyjadrenia o tom, že ide o jeho súkromnú kanceláriu. „Príde mi to ako ďalšia absurdita, ako je možné, že niekto disponuje súkromnými kanceláriami vo verejnej budove,“ poznamenal Hlina.

Alojz Hlina
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák


Opozičný poslanec kritizuje aj vedenie výboru Huliakom. „Marí, obštruuje, znefunkčňuje, nerobí ho uznášaniaschopným, výbor nekoná, nejedná, nerozhoduje,“ tvrdí Hlina s tým, že niekoľko zasadnutí výboru bolo zmarených pre jeho neuznášaniaschopnosť. Aj keď sa výbor otvorí, pripomína podľa neho „schôdzu holubárov alebo hráčov mariášu“.


„Huliak ako predseda výboru zodpovedá v primeranej miere za vývoj v rezortoch. Ak zodpovedá za rezort pôdohospodárstva a životného prostredia, tak situácia je zúfalá,“ skonštatoval Hlina. Huliaka zároveň vyzval, aby kanceláriu, v ktorej fajčil, po sebe vymaľoval.

18. apríla 2024, 7:49 Čas čítania 0:32 Rudolf Huliak fajčil v kancelárii parlamentu napriek zákazu. Ukazoval experiment, ako vraj cigaretami zachraňuje rastlinu Rudolf Huliak fajčil v kancelárii parlamentu napriek zákazu. Ukazoval experiment, ako vraj cigaretami zachraňuje rastlinu

Návrh na odvolanie Huliaka podporí aj hnutie Slovensko. „Žiaľ, opakovaná skúsenosť s obmedzovaním diskusie počas otvorených zasadnutí výboru nás vedie k podpore návrhu na jeho odvolanie. Keď k tomu pridáme nevyberané spôsoby a znižovanie kredibility výboru cez rôzne osobné excesy, nie je nad čím váhať,“ skonštatoval člen výboru Rastislav Krátky s tým, že Huliakovo nevymenovanie za ministra životného prostredia sa ukázalo ako správne.

Išla chcípnuť a teraz ide roztlačiť ikebanu

Strana SNS na internete zverejnila pohoršujúce video poslanca Rudolfa Huliaka, kde predvádza netradičný experiment. Sediac na gauči v kancelárii v budove Národnej rady SR, vyfukuje cigaretový dym na rastlinu. Tvrdí, že túto techniku praktizuje dlhodobo a rastline tak vrátil život. „To vážne funguje, veď ona išla chcípnuť a teraz ide roztlačiť ikebanu,“ okomentoval Huliak svoj pokus vo videu.

Huliak
Zdroj: Instagram/sns_sk
Domov
Zdieľať
Diskusia