Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Viktor Kniš
18. apríla 2024, 10:36
Čas čítania 0:36

Bývalý námestník slovenskej tajnej služby má ďalší problém. Zadržali ho v Afrike, Šutaj Eštok zverejnil detaily zo SIS

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Beňov právny zástupca Peter Kubina povedal, že Beňa nie je v pátraní slovenských orgánov. V Afrike je údajne pracovne.

Bývalého námestníka riaditeľa Slovenskej informačnej služby Borisa Beňa v africkej Konžskej demokratickej republike zadržali pre podozrenie zo špionáže, tvrdí Matúš Šutaj Eštok.

„Máme informácie zo SIS, že tam bol zadržaný z dôvodu podozrenia z páchania špionáže,“ povedal minister. Priblížil, že o zadržaní sa dozvedel v stredu podvečer.


Z ministerstva spravodlivosti uviedli, že odbor justičnej spolupráce v trestných veciach neeviduje žiadny spis na Beňu a ani nedisponuje informáciou o jeho zadržaní v cudzine. Beňov právny zástupca Peter Kubina povedal, že Beňa nie je v pátraní slovenských orgánov. V Afrike je údajne pracovne.


V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov. Dostal aj peňažný trest 14 000 eur. Špecializovaný trestný súd vtedy schválil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a Beňom za zločin prijímania úplatku a prečiny ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Zadržaný bol v rámci akcie Judáš začiatkom decembra 2020. Vypovedal vo viacerých trestných kauzách.

Domov
Zdieľať
Diskusia