Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
17. apríla 2024, 13:11
Čas čítania 0:39

Slovákom hrozí vysoký trest za vstup do známeho lesa. Môžu dostať pokutu až 3 320 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vstupom na lesné pozemky môže prísť k prenosu afrického moru ošípaných na domáce chovy ošípaných.

Od utorka 16. apríla platí zákaz vstupu verejnosti na lesné pozemky nachádzajúce sa v pohorí Tribeč. Zahŕňa to územie ôsmich obcí Topoľčianskeho okresu. Dôvodom je rozšírenie afrického moru ošípaných. Na správu upozornil Okresný úrad Topoľčany, pozemkový a lesný odbor. Zákaz platí do odvolania. Za jeho porušenie hrozí pokuta do výšky 3 320 eur.


Zákaz využívania lesov verejnosťou platí v piatich poľovných revíroch. Tie sa nachádzajú v katastrálnych územiach obcí Krnča, Práznovce, Solčany, Nitrianska Streda, Čeľadince, Kovarce, Oponice, Súlovce.


Vstupom na lesné pozemky môže prísť k prenosu afrického moru ošípaných na domáce chovy ošípaných. Následne bude nevyhnutné pristúpiť k utrateniu všetkých ošípaných v rámci obce bez nároku na odškodné a možnosti zužitkovania mäsa, upozornil úrad.

Kde všade platí zákaz vstupu? 

Zákaz vstupu verejnosti do lesov pohoria Tribeč v Nitrianskom kraji aktuálne platí aj v okrese Zlaté Moravce, vydal ho Okresný úrad Nitra. Dotknuté poľovné revíry sa nachádzajú v katastrálnych územiach obcí Hosťovce, Lovce, Žikava, Topoľčianky, Jedľové Kostoľany, Žikava, Hostie a časti obce Hostie Panský diel.

Domov
Zdieľať
Diskusia