Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. marca 2024, 10:50
Čas čítania 0:53

Šťastlivec vyhral 1,1 miliardy dolárov, tiket za pár drobných podal v obchode s alkoholom. Sumu mu budú vyplácať 30 rokov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ide o najväčšiu výhru jackpotu v histórii štátu New Jersey.

V americkej lotérii Mega Millions padol jackpot vo výške 1,13 miliardy dolárov. Víťazné čísla boli boli 7, 11, 22, 29, 38 a zlatá Mega loptička 4. Vlastník víťazného tiketu ho podal v štáte New Jersey v utorok večer a ukončil tak sériu 30 žrebovaní bez víťaza, ktorá sa začala vlani 8. decembra. 

Najväčšia výhra jackpotu v histórii štátu

Viťaz podal tiket v obchode s alkoholom v meste Neptune a podľa predstaviteľov štátnej lotérie ide o najväčšiu výhru jackpotu v histórii štátu New Jersey. Majiteľ tiketu si vybral čísla sám a nespoľahol sa na ich výber cez systém Quick Pick.


Osoba s víťazným tiketom sa ešte neprihlásila, uviedli predstavitelia lotérie v stredu na tlačovej konferencii. New Jersey je jedným z 18 štátov USA, kde víťazi lotérií môžu podľa zákona zostať v anonymite.


Odmenu 30 000 dolárov z lotérie dostane aj majiteľ obchodu, kde sa tiket podal. Richard Saker, šéf spoločnosti, ktorá obchod prevádzkuje, už oznámil, že odmena pôjde do miestnej potravinovej banky.

Šance na výhru boli mizivé 

Šanca vyhrať jackpot v lotérii Mega Millions je v pomere jeden k 302,6 milióna. Ide o ôsmu najväčšiu výhru v dejinách lotérií USA. Sumu 1,13 miliardy dolárov dostane výherca, ak sa rozhodne pre rentu – dostane počiatočnú platbu a potom ešte 29 ročných platieb. Väčšina víťazov sa doteraz rozhodla pre jednorazovú výplatu, čo bude v tomto prípade 537,5 milióna dolárov.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia