Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
8. mája 2024, 14:46
Čas čítania 0:33

AKTUÁLNE: Policajti budú vo štvrtok kontrolovať okolie škôl po celom Slovensku, avizujú nové bezpečnostné opatrenia do budúcna

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia intenzívne pracuje na tom, aby odhalila páchateľa, ktorý ohlasoval bomby, čo najrýchlejšie

Policajti budú vo štvrtok 9. mája kontrolovať okolie škôl v súvislosti s nedávno nahlásenými výbušninami na základných školách. Na tlačovej besede to povedala prvá štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Lucia Kurilovská a viceprezident Policajného zboru pre vnútorný poriadok a bezpečnosť Rastislav Polakovič.

Polícia prehľadala všetkých 1544  škôl, kde boli bomby nahlásené. Ani v jednom prípade však policajti nič nenašli. Viceprezident v reakcii na to povedal, že zrejme išlo o kybernetický útok.

Keďže išlo o veľký počet mailov, podľa Kurilovskej ide o trestný činu terorizmu. Páchateľovi hrozí väzenie na 20 až 25 rokov až doživotie. Ak pôjde o skupinu osôb, hrozí im rovno doživotie.

Polícia intenzívne pracuje na tom, aby odhalila páchateľa. Štátna tajomníčka povedala, že do bezpečnosti škôl plánujú investovať v budúcnosti milióny eur. Budú to napríklad turnikety pri vstupoch do budov alebo bezpečnostné kamery v areáloch aj interiéroch škôl.

Domov
Zdieľať
Diskusia