Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
8. mája 2024, 10:28
Čas čítania 0:30

Slováci si musia dávať pozor na tento falošný profil. Spáchal už škodu za takmer 20-tisíc

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Profil ponúka fiktívne služby v oblasti investovania.

Bratislavská krajská polícia vyšetruje prípad falošného profilu, ktorý sa vydáva za maklérsku spoločnosť. Podvodom spôsobili niekoľkotisícovú škodu žene, ktorá im naletela. O prípade policajti informujú na sociálnej sieti. 

Údajní pracovníci ženu vyše mesiaca klamali a ponúkali jej fiktívne služby v oblasti investovania. „Služby poškodená využívala, pričom komunikácia medzi nimi prebiehala výlučne cez mobilné aplikácie a mailom,“ informuje polícia. Žena na umelo vytvorený investorský účet postupne vložila až 18 560 eur. 

„Ak vás kontaktuje spoločnosť, ktorú nepoznáte a nikdy ste u nej neinvestovali, s tým, že vám chce vyplatiť výnosy, ide o podvod. Raďte sa, pýtajte sa, či už známych, alebo na iných úradoch a miestach, ak si nie ste istí! Neinvestujte bezhlavo s prísľubom vysokého a rýchleho zisku. Nikto vám nedá peniaze za nič,“ upozorňuje polícia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia