Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. mája 2024, 14:01
Čas čítania 0:47

Slovenská banka prišla s dlhoočakávanou službou. Klienti ju už môžu naplno využívať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ďalšou bankou, ktorá spustila okamžité platby, je Fio banka.

Fio banka sa od pondelka pridala k ostatným finančným inštitúciám, ktoré zaviedli okamžité platby. O tom, že klienti môžu platby zadarmo okamžite prijímať a odosielať, informovala Fio banka v pondelok.

„Záujem o okamžité platby sme vnímali relatívne silne a máme radosť, že túto novinku môžeme klientom Fio banky konečne predstaviť. Sme presvedčení, že okamžité platby poskytnú našim klientom výrazné výhody a zjednodušia ich finančné transakcie. Okamžité platby sú zadarmo,“ povedal obchodný riaditeľ Fio banky Jan Bláha.

Bláha vyzdvihol najmä proces urýchlenia platieb a celý systém, ktorý je pre klientov zadarmo. Jednorazovú platbu až do výšky 4 000 eur môžu klienti zaslať ako okamžitú platbu, a to bankám, ktoré podporujú prijatie takýchto platieb.

Okamžité platby zaviedlo už niekoľko bánk na Slovensku

Fio banka sa pripojila k ďalším bankám, ktoré zaviedli okamžité platby už skôr. Na Slovensku okamžité platby na dobrovoľnom základe spustili 1. februára 2022 v súlade s národným plánom, ktorý vypracovala Národná banka Slovenska v spolupráci so Slovenskou bankovou asociáciou, s Ministerstvom financií SR a so Štátnou pokladnicou.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Tieto platby najskôr zaviedli Slovenská sporiteľňa, Všeobecná úverová banka a Tatra banka spolu s Raiffeisen bankou. Neskôr spustili okamžité platby aj Oberbank AG pobočka zahraničnej banky na Slovensku a J&T Banka.

karta, notebook
Zdroj: Freepik/@ Racool_studio/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia