Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. mája 2024, 13:27
Čas čítania 0:46

Bratislavčania nakupujú byty v novostavbách. Odborník odhadol, ako sa bude vyvíjať trh

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dopyt po bytoch v bratislavských novostavbách narástol medziročne o takmer 65 %.

Dopyt po bytoch v bratislavských novostavbách v prvom kvartáli 2024 medziročne narástol o takmer 65 %. Za prvé tri mesiace tohto roka predali 324 bytov. V porovnaní s posledným štvrťrokom 2023 ide o 16 % nárast. Mierne vzrástla aj ponuka.

Začiatkom tohto roka bolo dostupných 3 610 jednotiek v bratislavských novostavbách. Vyplýva to z reportu spoločnosti BuiltMind o vývoji trhu rezidenčných novostavieb v Bratislave.

V prvom štvrťroku 2024 rástla aj priemerná ponuková cena za štvorcový meter (m²). Medzikvartálne sa zvýšila o 3 %. Výrazne rástla aj cena predaných bytov, ktorá bola oproti poslednému kvartálu 2023 vyššia o 7,2 %.

Cena väčších bytov klesla

V úvode roka 2024 viedli v predaji väčšie byty, ktoré si záujemcovia často kupovali bez hypotekárnych úverov. Ceny sa dostali tesne pod hranicu 4 800 eur/m². Mierne narástli ceny menších bytov, ktoré sa pohybovali tesne pod úrovňou 5 200 eur/m².

Realitní odborníci očakávajú, že počet predaných bytov na bratislavskom trhu bude ďalej rásť a v druhom kvartáli tohto roka by mohol prekročiť hranicu 500 verejných predajov.

17. mája 2024, 18:00 Čas čítania 0:52 Obleč sa s kamošmi do červenej a poď to s nami roztancovať na parket. REFRESHER organizuje druhú edíciu HOT IN HERE 00's PARTY Obleč sa s kamošmi do červenej a poď to s nami roztancovať na parket. REFRESHER organizuje druhú edíciu HOT IN HERE 00's PARTY

„Ekonomické oživenie a očakávaný postupný pokles úrokových sadzieb naznačujú mierny rast priemernej ceny za štvorcový meter, ktorý však nebude skokový, ale kontinuálny a pomalší,“ zhodnotili experti na reality.

byt
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia