Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. mája 2024, 6:43
Čas čítania 0:35

Izrael zaútočil v pohraničnom meste Rafah. Hlásia najmenej 16 obetí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rafah je dôležitým bodom vstupu humanitárnej pomoci.

Najmenej 16 ľudí zomrelo v nedeľu počas leteckých útokov Izraela na mesto Rafah na juhu Pásma Gazy, uviedli zdroje z prostredia zdravotníckych úradov a záchranárov. „Počet obetí v Rafahu dosiahol 16,“ uviedli pre AFP príslušníci záchranných zložiek. Dodali, že medzi obeťami je sedem osôb z jednej rodiny a deviati členovia ďalšej rodiny.

Zdroje z prostredia zdravotníckych úradov potvrdili, že dva útoky sa odohrali na dvoch rôznych miestach v Rafahu. Agentúra Reuters hlásila deväť obetí z radov Palestínčanov po zásahu domu v meste.

Do Rafahu sa uchýlilo okolo 1,5 milióna Palestínčanov, ktorí ich vysídlili počas konfliktu medzi Izraelom a hnutím Hamas v Pásme Gazy. Toto mesto na hranici s Egyptom je súčasne dôležitým bodom vstupu humanitárnej pomoci do pobrežného palestínskeho pásma.

Izrael uvádza, že Rafah je poslednou baštou militantov hnutia Hamas a už dlhší čas plánuje vojenskú operáciu v tomto meste aj napriek nesúhlasu veľkej časti medzinárodného spoločenstva.

gaza,
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia