Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. mája 2024, 17:55
Čas čítania 0:26

37-ročný elektrikár zomrel po zásahu elektrickým prúdom. Zostal visieť na elektrickom stĺpe

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hasiči zachraňovali elektrikára zasiahnutého elektrickým prúdom.

V Rudne nad Hronom v okrese Žarnovica hasiči v sobotu predpoludním pomáhali pri záchrane elektrikára, ktorý zostal zasiahnutý elektrickým prúdom visieť na stĺpe. Informovalo o tom operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici.

Ako uviedli hasiči, muža sa podarilo zložiť a odovzdali ho posádke záchrannej zdravotnej služby. Na mieste podľa informácií z HaZZ zasahovalo osem príslušníkov s jedným vozidlom.

Hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Mária Faltániová potvrdila úmrtie 37-ročného muža, ktorého počas prác na elektrickom stĺpe vysokého napätia pri výmene elektrickej prípojky k rodinnému domu pravdepodobne zasiahol elektrický prúd.

„Poverený príslušník z Novej Bane začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a v prípade bola nariadená zdravotno-bezpečnostná pitva,“ dodala Faltániová.

hasiči
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia