Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
2. mája 2024, 10:05
Čas čítania 0:39

Vlastníci bytov z vybuchnutej bytovky v Prešove sa do nového paneláka nenasťahujú. Celý projekt musia predať, vinia mesto

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bývalí majitelia obviňujú mesto.

Bývalí obyvatelia prešovskej bytovky, ktorú zničil výbuch plynu, rozhodli, že na pôvodnom mieste nový panelák nepostavia.

Cena nových bytov by bola príliš vysoká. Mnohí kritizujú mesto, ktoré vraj bytovku vybavovalo dlho, pričom poriadne stúpli ceny bývania, informuje RTVS.

„Pôvodná cena vychádzala nejakých 170-tisíc eur na byt a po aktualizácii o 100-tisíc viac. Je mi to ľúto a ťažko sa mi k tomu vyjadruje, keď zistíte, že celé to štvorročné úsilie bolo márne,“ povedal predseda spoločenstva vlastníkov bytov zbúranej bytovky Mojmír Květoň.

Obyvatelia bytovky na jeseň 2023 získali stavebné povolenie. Vytvorili aj plán na umiestnenie parkovacích miest a polopodzemných kontajnerov, ktoré takmer nikde v meste nie sú. Nový projekt chcú bývalí vlastníci bytov predať. 

Bývalá primátorka mesta Andrea Turčanová sa bráni voči obvineniam, že by mesto do projektu zasahovalo. Vo svojom vyhlásení tvrdí, že Prešovčania nemôžu dať nezrealizovaný projekt za vinu jej alebo mestskému úradu. Súčasný primátor však ešte v novembri 2023 vyhlásil, že niektoré z podmienok, ktoré mesto pri projekte vyžadovalo, považuje za absurdné a ťažko splniteľné.

výbuch plynu v Prešove
Zdroj: Facebook/Ministerstvo vnútra SR
Domov
Zdieľať
Diskusia