Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
2. mája 2024, 9:02
Čas čítania 0:47

Dovolenka vo Vysokých Tatrách sa tento rok poriadne predraží. Turisti to pocítia na niekoľkých položkách, zvýšia aj dôležitú daň

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O drahších výletoch či dovolenkách u nás píšu aj české médiá.

Dovolenka na Slovensku sa výrazne predraží domácim aj zahraničným turistom. Od 1. marca tohto roka totiž výrazne vzrástla mestská daň za ubytovanie v obľúbených Vysokých Tatrách. Namiesto doterajších 2 eur turisti po novom zaplatia 3,50 eura, teda o 75 % viac, upozorňujú Aktuality.

Rozhodnutie mesta sa nepáčilo podnikateľom. Samospráva však oponuje zvýšenými výdavkami na prevádzku a údržbu okolia. „Keď k nám príde päťčlenná rodina do konca februára, tak zaplatí na ubytovacom poplatku 20 eur na dve noci. Keď k nám príde rodina po prvom marci, tak za tie dve noci zaplatí 35 eur,“ vyhlásil nespokojný konateľ siete hotelov v Tatrách Matej Matejka pre RTVS ešte vlani v decembri.

Anketa:
Dovolenkuješ na Slovensku? 
Áno.
Nie.
Áno.
69 %
528 Hlasov
Nie.
31 %
237 Hlasov

O drahších výletoch či dovolenkách u nás píšu aj české médiá. „Pokiaľ si pre tohtoročnú dovolenku zvolíte Slovensko, budete musieť siahnuť hlbšie do peňaženky,“ píše portál novinky.cz a upozorňuje nielen na zvyšovanie daní za ubytovanie, ale aj na vyššie ceny parkovného či zvýšenie cien za turistické atrakcie.

Počas tohtoročnej letnej sezóny by návštevníci Vysokých Tatier, ktorí pricestujú autom, mali rátať s poplatkom za parkovné vo výške až 15 eur za deň, píše Korzár. Primátor mesta Jozef Štefaňák toto navýšenie odôvodňuje snahou znížiť individuálnu dopravu a dbať na ochranu životného prostredia.

Vysoké Tatry
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková
Domov
Zdieľať
Diskusia