Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
1. mája 2024, 10:31
Čas čítania 1:32

Blaha poskytol rozhovor ruskej televízii. Konšpiroval o Hitlerových narodeninách, lídrov NATO a EÚ označil za vojnových štváčov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poslanec Ľuboš Blaha dokonca tvrdí, že konflikt našich spojencov s Ruskom môže vyeskalovať do tretej svetovej vojny.

Poslanec za Smer-SSD Ľuboš Blaha poskytol rozhovor ruskej štátnej televízii (RT). Kritizoval v ňom spojencov Severoatlantickej aliancie NATO, EÚ a ich lídrov označil za vojnových štváčov. Okrem iného v ňom konšpiroval o Hitlerových narodeninách. Na video na Facebooku upozornil líder Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka. 

„Vojna na Ukrajine je tu kvôli expanzii NATO a amerických spojencov smerom k ruským hraniciam. Snemovňa reprezentantov prijala tento zákon v ten istý deň, 20. apríla, keď sa narodil Adolf Hitler. Je to veľmi, veľmi vtipná náhoda. Z histórie si pamätáme, že Adolf Hitler a jeho rusofóbia bola taká silná, že zaútočil na Sovietsky zväz. Takže naozaj si nemyslím, že toto je náhoda,“ tvrdil v ruskej televízii podpredseda slovenskej vládnucej strany. 

Podľa Šimečku je jeho konanie v rozpore so zahraničnou politikou SR

Podľa Michala Šimečku Blaha poskytnutím 10-minútového rozhovoru ruskej televízii konal v rozpore so zahraničnou politikou a národnými záujmami Slovenska a mal by sa za to ospravedlniť.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

„Tento fakt, ale najmä obsah rozhovoru je absolútne škandalózny. Blaha obviňuje z rozpútania vojny na Ukrajine NATO, ktorého sme členmi. Vyčleňuje nás z Európskej únie a NATO a ich lídrov označuje za vojnových štváčov a niekoho, kto neznáša mierumilovných Slovákov. Navyše ľudí, čo na to poukazujú, označuje za judášov a agentov. K tomu navyše popiera historickú skúsenosť celej strednej a východnej Európy s Ruskom. A na zastavanie vojny podľa neho stačí, samozrejme, jediné, aby Ukrajina začala debatovať,“ uviedol Šimečka.

„Slovensko je tiež rozdelené. Sú tu aj vojenskí rusofóbi, ktorí sú proti nám, ale stále máme väčšinu a väčšina ľudí na Slovensku chce mať pokoj. Preto odmietame poslať zbrane na Ukrajinu,“ odôvodnil Blaha postoje slovenskej vlády proti vojenskej pomoci Ukrajine. 

Vraj môže dôjsť až k tretej svetovej vojne

Blaha pre RTVS uviedol, že konflikt našich spojencov s Ruskom môže vyeskalovať do tretej svetovej vojny. „Neurážam našich spojencov, ale myslím si, že robia obrovské chyby, pokiaľ ďalej eskalujú konflikt s Ruskou federáciou. Ak sa to vymkne z rúk, môže to viesť až k tretej svetovej vojne. V slovenskom národnom záujme je mier, rokovať o mieri a zastaviť boje, ktoré stoja život státisíce ľudí na Ukrajine,“ vyhlásil Blaha.

„Pokiaľ niekto chce podporovať ďalšie krviprelievanie, a zjavne PS a jeho pobočky KDH a SaS takéto niečo majú v úmysle, tak to jednoducho odmietame a budeme to hovoriť veľmi jasne, veľmi nahlas a aj pre zahraničné médiá,“ dodal. 

Domov
Zdieľať
Diskusia