Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
27. apríla 2024, 11:22
Čas čítania 0:31

Action sťahuje z celého slovenského trhu kuchynskú pomôcku. Ak ju vlastníš, prestaň ju používať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Testy preukázali, že pri použití tohto náčinia dochádza k nadmernej migrácii nebezpečných látok.

Obchodný reťazec Action sťahuje z predaja produkt s názvom „Sada kuchynského náčinia Masterchef 3-dielna – plastová“. Spoločnosť upozorňuje zákazníkov, že ak túto súpravu používajú, mali by okamžite prestať, informuje Action na svojom webe.

Testy preukázali, že pri použití tohto náčinia dochádza k nadmernej migrácii nebezpečných látok. Kuchynské náčinie bolo v predaji v obchodoch Action na Slovensku aj v Česku od januára 2024. Týka sa to výrobkov s EAN kódom 8720791437046. „Testovanie produktu ukázalo, že migrácia primárnych aromatických amínov prekročila regulačné limity,“ uvádza Action.

Číslo šarže je na obale produktu. Action vyhlásil, že v prípade, ak zákazník vlastní tieto naberačky s číslom šarže 2023-10207, okamžite ich musí prestať používať. Zákazník by ich mal vrátiť do najbližšej predajne Action a spoločnosť mu vráti plnú sumu aj v tom prípade, ak už nemá doklad o kúpe. 

action , naberačky
Zdroj: Action
Domov
Zdieľať
Diskusia