Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
27. apríla 2024, 9:07
Čas čítania 0:56

Čaputová si musela počas príhovoru utrieť slzu. Umelci jej ďakovali a kritizovali súčasnú vládu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Katarína Krnáčová sa poďakovala Čaputovej aj za slušnosť a pevnosť presvedčenia.

Na včerajšom galavečere odovzdávania národných filmových cien Slnko v sieti v Slovenskom rozhlase v Bratislave vystúpila okrem iných aj prezidentka Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Katarína Krnáčová, ktorá odovzdávala jednu z cien. V prejave sa prihovorila aj prezidentke Zuzane Čaputovej. 

Krnáčová sa v mene kultúrnej obce ospravedlnila prezidentke Čaputovej. „Prepáčte, že sme sa za vás dostatočne hlasno nepostavili, keď oveľa hlasnejšie na vás útočili na námestiach a do mikrofónov. Prepáčte, že ste museli zažívať útoky na vašich najbližších, na vašu rodinu a my sme vás opäť dostatočne nepodporili. Pani prezidentka, ďakujeme za vašu politiku. Ukázali ste, že ju je možné robiť slušne a pritom rázne,“ uviedla Krnáčová. Čaputová si počas príhovoru utrela slzu. 

Ďalej sa prezidentka Slovenskej filmovej a televíznej akadémie poďakovala Čaputovej za slušnosť a pevnosť presvedčenia. „Ďakujeme, že ste boli našou prezidentkou. Sme a budeme hrdí na to, že vás máme a že sme vás posledných päť rokov mali. Ste a ostanete našou prezidentkou. Prepáčte a ďakujeme,“ ukončila Krnáčová, nasledoval dlhý potlesk a „standing ovation“. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

V piatok 26. apríla sa konal 13. ročník odovzdávania cien Slnko v sieti a Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA) vyhlásila laureátov národnej filmovej ceny Slnko v sieti za rok 2023. Najúspešnejším filmom sa stala čierna komédia Invalid, ktorá získala sedem ocenení. Film Slúžka režisérky Mariany Čengel Solčanskej si odniesol štyri národné ceny. 

Herec a režisér Peter Bebjak sa poďakoval aj „duchovným bezdomovcom“ a vystúpil proti súčasnému vedeniu krajiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia