Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
26. apríla 2024, 15:30
Čas čítania 0:36

Slovensko má vážny problém, odliv mozgov stále narastá. Kam do zahraničia utekajú ľudia najviac?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Slovensko má vážny problém, odliv mozgov stále narastá. Kam do zahraničia utekajú ľudia najviac?
Zdroj: TASR/AP/Emilio Morenatti

Podľa najnovšieho prieskumu vyplýva, že Slovensko je v porovnaní s inými európskymi krajinami výrazne neatraktívne.

Najnovšie dáta z prieskumu od BCG-Stepstone preukázateľne ukazujú, že Slovensko v porovnaní s inými európskymi krajinami výrazne zaostáva, v rebríčku atraktivity krajín sme sa umiestnili na posledných priečkach. Zároveň na Slovensku platí stále rastúci odliv mozgov. Informácie spracovala iniciatíva Dáta bez patosu, ktorá zároveň upozorňuje, že súčasný trend je zlý a budúcnosť „neveselá“.

Graf zobrazuje, kam sa ľudia presťahovali za prácou/kde pracujú. Prieskum uvádza aj prioritu dôvodov, prečo by ľudia opustili svoj domov. Politická stabilita sa v ňom umiestnila až na deviatom mieste. „Veľmi to na Slovensku preceňujeme. Všetky popredné faktory súvisia s uplatnením, s ocenením a hneď na treťom mieste je kvalita života, čokoľvek si za tým predstavíte,“ napísala iniciatíva na sociálnej sieti. 

Na prvej priečke obľúbenosti sa umiestnila Austrália, na druhej USA, pokračuje Kanada, Veľká Británia, Nemecko, Japonsko, Švajčiarsko, Singapur, Francúzsko a prvú desiatku uzatvára Španielsko. Susedné Rakúsko sa umiestnilo na jedenástej priečke. Smutnou správou je, že Slovensko sa umiestnilo v skupine „ostatné“.

Domov
Zdieľať
Diskusia