Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Nina Miščíová
25. apríla 2024, 9:28
Čas čítania 0:36

Mikuláš Černák chce ísť na slobodu. Súd o tom rozhodne v máji, išlo by o historický moment

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ak by ho prepustil, stalo by sa po prvýkrát v histórii Slovenskej republiky, že by išiel na slobodu väzeň odsúdený na doživotný trest.

Pojednávanie o podmienečnom prepustení Mikuláša Černáka bolo vo štvrtok na Okresnom súde Trnava v Piešťanoch odročené na 2. mája.

Podľa slov hovorkyne Krajského súdu v Trnave Jany Kondákorovej bolo odročené, pretože neboli splnené procesné podmienky na jeho vykonanie. Ako uviedol advokát Mikuláša Černáka Erik Magál, šlo o formálny nedostatok.

„Neviem, na čej strane je pochybenie. Pán prokurátor sa vyjadril, že nemá ten návrh, takže sa nedalo konať a vôbec sa ani neotvorilo verejné pojednávanie. Preto nebudem nič komentovať, všetko sa dozviete na verejnom zasadnutí. Predpokladám, že dokazovanie bude rozsiahlejšie. Myslím si, že pán Černák sa k tomu stavia dobre, uvidíme, aký bude výsledok, bude sa vyjadrovať na verejnom zasadnutí,“ povedal Magál.

Podľa informácií portálu Startitup dal riaditeľ väznice a väzenskej komisie v Leopoldove Černákovi odporúčanie na jeho prepustenie. Ak by súd rozhodol o prepustení mafiánskeho bosa, stalo by sa po prvýkrát v histórii Slovenskej republiky, že by prepustili na slobodu väzňa odsúdeného na doživotný trest.

Na snímke odsúdený Mikuláš Černák prichádza v sprievode eskorty na verejné zasadnutie okresného súdu Trnava v trestnej veci odsúdeného Mikuláša Černáka o návrhu na podmienečné prepustenie z výkonu trestu odňatia slobody. V Piešťanoch dňa 25. apríla 2024.Mikuláš ČernákMikuláš ČernákMikuláš Černák
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia