Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
23. apríla 2024, 11:18
Čas čítania 0:29

V Miláne zakážu nočný predaj jedla. Turisti si pizzu ani zmrzlinu v noci nekúpia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Radnica prišla s novým opatrením.

Mestské zastupiteľstvo v Miláne schválilo nové opatrenie, ktoré zakazuje nočný predaj jedla so sebou. Podľa viacerých talianskych médií nariadenie poškodí mnohých miestnych obchodníkov. Radnica sa bráni, že tým chráni obyvateľov, ktorých vyrušuje nočný ruch z ulíc, informuje The Guardian.

Mnohých opatrenie pobúrilo najmä preto, že zakázali predaj zmrzliny. „Čo robí priemerná talianska rodina v lete? Po večeri ide na prechádzku a dá si zmrzlinu,“ povedal generálny tajomník milánskej pobočky asociácie, ktorá združuje talianskych maloobchodníkov, Marco Barbieri.

Opatrenie bude platiť od 17. mája do 4. novembra. Podľa generálneho tajomníka opatrenie nepomôže, ľudia sa budú aj napriek tomu zdržiavať v noci v meste. Obchodníci tvrdia, že jediné, čo nariadenie prinesie, sú straty ziskov. Starosta však tvrdí, že mu denne chodia sťažnosti od ľudí, ktorí sa nevedia vyspať.

Miláno
Zdroj: Boris Stroujko/shutterstock.com
Domov
Zdieľať
Diskusia