Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Radka Klučárová
20. apríla 2024, 18:11
Čas čítania 0:50

Na takmer celom Slovensku budú mrazy. Vo viacerých častiach krajiny klesnú teploty pod 0 °C

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy prvého stupňa pred mrazom na takmer celom území krajiny.

V nedeľu bude na území Slovenska prevažne oblačno. Maximálne teploty dosiahnu 6 až 11 stupňov Celzia. Na západnom Slovensku bude najteplejšie, najnižšie ranné teploty klesnú na 5 až 2 a najvyššie denné teploty na 8 až 11 stupňov Celzia.


Na strednom Slovensku má byť zväčša oblačno, najnižšie ranné teploty klesnú na 4 až mínus 1 a najvyššie denné teploty sa budú pohybovať medzi 6 až 10 stupňami Celzia. Prevažne oblačné počasie očakávame aj na východnom Slovensku, najnižšie ranné teploty sa budú pohybovať v rozpätí 4 až 0 a najvyššie denné teploty dosiahnu 6 až 10 stupňov Celzia.

Výstrahy pred mrazom

Na horách bude mrazivo, vo výške 1 000 m prevažne oblačno. Najnižšia ranná teplota klesne na mínus 1 a najvyššia denná teplota dosiahne maximálne 4 stupne Celzia. Vo výške 1 500 metrov očakávame prevažne oblačno, najnižšia ranná teplota bude mínus 3 a najvyššia denná teplota 1 stupeň Celzia. Vo výške 2 000 metrov má byť prevažne oblačno. Najnižšia ranná teplota klesne na mínus 6. Cez deň budú najviac mínus 2 stupne Celzia.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy prvého stupňa pred mrazom na takmer celom území krajiny, informoval o tom na webe. Meteorológovia uvádzajú, že očakávaný mráz v tomto období nie je ničím nezvyčajným, môže však poškodiť rastliny, respektíve úrodu poľnohospodárov.

mapa, počasie
Zdroj: SHMÚ.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia